Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aan welke ziekte lijdt Camille Compal?

Op donderdag 19 augustus 2021 vertrouwde Camille Compal de teamcolumns toe dat hij een transplantatie had ondergaan. Vangt de belangrijkste gastheer van TF1 in zijn degeneratieve ziekte.

discreet, Camille Compal Hij stemde ermee in zijn privéleven te vertrouwen in de teamkolommen, donderdag 19 augustus 2021. TF1-host, Wie onthult niet veel over zijn gewoonten buiten de televisies, terug naar hem erfelijke degeneratieve ziekte Enigszins diffuus lijdt aan: keratoconus. Wanorde dwong hem zijn levensstijl te veranderen. “Nu, zonder er al te veel over na te denken, zorg ik meer voor mijn lichaam. Ik blijf drie tot vier keer per week hardlopen of fitnessen. Het is meer cardio dan spieren. Ik heb een gezonde levensstijl. Met een gezond dieet, zelfs als de Presentator legt De 39-jarige uit: “Ik heb nog niet gewogen hoeveel amandelen ik moet eten.

Video. (Her)ontdek de carrière van Camille Compal

Camille Compal kreeg een transplantatie

Wat betreft keratoconus, die zich verbindt met het hoornvlies door het een dunne, zeer onregelmatige conische vorm te geven in plaats van een bolvorm, zei hij: “Mijn hoornvliezen zijn convex en moeten worden vervangen door transplantaten. Eén oog is al uitgelopen en ik zal binnenkort de tweede doen.’ Alvorens verder te gaan: “Als je getransplanteerd bent, ga je een jaar niet sporten totdat je oog goed geneest. Ik heb ook toegezegd geen strenge of gewelddadige discipline te beoefenen. Iemand heeft me er een stukje van gegeven, dat gebaar moet ik respecteren.”

Een ziekte die begint in de adolescentie

Deze aandoening komt voor bij 1 op 2000 en 1 op 500, volgens het National Keratoconus Reference Center*. Dit treedt meestal op in de adolescentie, met variërende progressie per persoon. De oorzaken zijn nog steeds niet goed begrepen en kunnen variëren van een genetische factor tot andere gezondheidsproblemen zoals algemene collageenziekte of regelmatig wrijven in de ogen. Vaak zijn de eerste symptomen bijziendheid, astigmatisme, visuele vermoeidheid of zelfs hoofdpijn of gevoeligheid voor licht. Als het uiterlijk en de ontwikkeling ervan niet worden voorkomen, is het dragen van lenzen en een bril de belangrijkste behandeling vóór een cornea-operatie. Voor een minderheid van de patiënten “kan alleen een hoornvliestransplantatie een acceptabel gezichtsvermogen herstellen” lokaliseert orpha.net.

READ  Black Panther - Wakanda Forever: Riri Williams/Ironheart personage zal in de film verschijnen!

Lees ook:

>> Menopauze: Wat is deze verpletterende aandoening die Emma Bunton heeft, zoals zoveel andere vrouwen?

>> Geniet van Phoenix die lijdt aan PCOS: wat is het?

>> Camille Compal onthult haar flirtstijl… die nooit gelukt is!