Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

8 tekenen van een slechte gezondheid in uw ogen

8 tekenen van een slechte gezondheid in uw ogen

Uw ogen zijn een uniek venster op uw gezondheid. De ogen zijn niet alleen om te zien. Het is ook een indicator van gezondheidsproblemen die mogelijk nog niet zijn aangekondigd. Nauwlettende controle van bepaalde zichtbare tekens op, in of rond uw ogen kan een slechte gezondheid of ziekte aan het licht brengen. Er zijn inderdaad veel interessante verbanden tussen uw algehele gezondheid en uw ogen. Goed naar je ogen kijken in de spiegel kan je gezondheid beschermen.

8 tekenen van een slechte gezondheid verschijnen door je ogen

1 verdwijning van wenkbrauwen

Wanneer het buitenste derde deel van je wenkbrauwen begint te verdwijnen, is dit een veelvoorkomend teken van een schildklieraandoening.

2 Angina die niet geneest

Als het na drie maanden niet wordt geabsorbeerd, of als het regelmatig terugkeert naar dezelfde plaats, kan het een zeldzame kanker zijn, een talgcarcinoom.

3 Brandende ogen of wazig zicht bij gebruik van een computer

Dit wordt het “computer vision-syndroom” genoemd. Oogvermoeidheid komt deels door het gebrek aan contrast op het computerscherm, en het extra werk van de ogen om scherp te stellen op pixels.

4 zwarte punten in je gezichtsveld vergezeld van lichtreflecties of een golvende lijn

Deze visuele stoornissen worden veroorzaakt door migraine met aura. Het kan al dan niet gepaard gaan met hoofdpijn.

5 Het wit van de ogen wordt geel

We hebben het hier over geelzucht. Het komt voor bij pasgeborenen met een onvolgroeide leverfunctie of bij volwassenen met problemen met de lever, galblaas of galwegen.

6 uitpuilende ogen

De meest voorkomende oorzaak van ogen die uit hun kassen lijken te springen, is hyperthyreoïdie, een overactieve schildklier.

READ  Derde dosis: Welk vaccin, voor wie en wanneer wordt dit boostermedicijn gebruikt? Dit is wat je moet weten

7- Plotseling dubbelzien, dubbelzien of verlies van gezichtsvermogen

Dit zijn waarschuwingssignalen voor een beroerte.

8- Wazig zien bij diabetespatiënten

Diabetici hebben een verhoogd risico op verschillende oogproblemen, maar de meest voorkomende is diabetische retinopathie. Het is een complicatie van diabetes die de bloedvaten van het oog aantast. Het is een belangrijke oorzaak van blindheid bij volwassenen.

* Presse Santé streeft ernaar gezondheidskennis over te brengen in een voor iedereen toegankelijke taal. In ieder geval kan de verstrekte informatie het advies van een gezondheidsprofessional niet vervangen.

Vind je onze inhoud leuk?

Ontvang onze nieuwste releases gratis en elke dag rechtstreeks in je inbox