Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

71% van de voedselproductie zou tegen 2045 ‘groot gevaar’ kunnen zijn

71% van de voedselproductie zou tegen 2045 ‘groot gevaar’ kunnen zijn

Carl Hendon / Getty Images Een landbouwveld in Cornwall, VK

Carl Hendon / Getty Images

Hitte: ‘ernstig’ risico voor 71% van de voedselproductie in 2045, waarschuwt studie

Klimaat – hittegolven die al toenemen onder invloed van invloeden Klimaatverandering Het kan de agrarische sector in een situatie brengen ‘extreem gevaar’ Tegen 2045 in ongeveer zestig landen die goed zijn voor bijna driekwart van de voedselproductie, volgens een analyse die op donderdag 8 september is gepubliceerd.

De hitte stress »Dat combineert warmteniveaus en de moeilijkheid om erin te werken buiten in bepaalde klimatologische omstandighedenhebben dit niveau al bereikt van ‘extreem gevaar’ In 20 landen, waaronder India, een wereldwijde landbouwgigant, blijkt uit dit onderzoek van het Britse risicoanalysebedrijf Verisk Maplecroft.

Toekomstige projecties, gebaseerd op een scenario van een opwarming van 2 °C in vergelijking met het pre-industriële tijdperk vanaf 2045, geven aan dat tegen die datum 64 landen, die vandaag 71% van de wereldwijde voedselproductie vertegenwoordigen, hierdoor zullen worden getroffen. ‘extreem gevaar’. Onder hen zijn de belangrijkste landbouwproducenten – nog steeds India, maar ook China, Brazilië en de Verenigde Staten.

India’s productie is al in ‘groot gevaar’

“Met de opwarming van de aarde en hittestress zullen we de productie in meer gematigde landen zien beïnvloeden.”Opgemerkt Will Nichols, directeur klimaat en adaptatie bij Verisk Maplecroft. “Er is een reële angst dat mensen op het platteland, die sterk afhankelijk zijn van de landbouw, in de toekomst meer zullen worden blootgesteld aan deze hittepieken,” Will Nichols vertelde AFP.

India, dat in 2020 12% van de wereldwijde voedselproductie heeft, is de enige grote landbouwmacht in deze categorie ‘extreem gevaar’ Het is dus sterk afhankelijk van een overvloedige agrarische beroepsbevolking.

READ  Vuren op een legerstructuur nabij de Oekraïense grens

Daarom kunnen extreme weersomstandigheden gevolgen hebben voor de productiviteit en indirect de belangrijkste economische evenwichten van bepaalde landen aantasten, wat kan leiden tot crises met mogelijke gevolgen voor de sociale en politieke stabiliteit.

Volgens prognoses tot 2045 liggen negen van de tien meest kwetsbare landen in Afrika, waaronder Ghana, de op één na grootste cacaoproducent ter wereld. Tot de 20 meest bedreigde landen behoren de grote Aziatische rijstproducenten, Cambodja, Thailand of Vietnam. De auteurs merkten op dat veel boeren in het laatste land al ’s nachts in rijstvelden werken om overmatige hitte te voorkomen.

In risicolanden, maar met een groot gebied, zoals de Verenigde Staten of China, worden regio’s anders getroffen. Zeven Europese landen behoren ook tot de tien met de hoogste relatieve toename van het risico in 2045.

Zie ook op The HuffPost: dankzij droogte op weg naar ‘registratie’ van Franse zoutoogst