Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

5 tips om je conditie te verbeteren

Als je net begint met trainen, komen je conditiewinsten snel. Maar als je eenmaal je hardloopschoenen hebt aangetrokken of regelmatig gaat sporten, moet je nog harder werken om je sterkere, efficiëntere lichaam uit te dagen. U kunt dit bereiken door de intensiteit, duur en frequentie van uw oefeningen te variëren. De truc is om te voorkomen dat je het overdrijft tot het punt van verwonding of uitputting.

Maak een slimme en veilige overstap met deze 5 tips

1 Beoordeel uw huidige fitnessniveau

Begin met het beoordelen van uw huidige situatie, evenals uw sterke en zwakke punten.

Vraag jezelf:

Wat u feitelijk aan het doen bent (Exercise Mode), inclusief cardio- en krachttraining.
intensiteit van je inspanningen (intensiteit)
Hoe vaak doe je het (frequentie)
trainingsduur (duur)
Stel nieuwe doelen

2 Kijk dan waar je wilt zijn

Welke specifieke, realistische doelen kun je jezelf stellen om je conditie te verbeteren? Je zou waarschijnlijk 45 minuten kunnen rennen of zwemmen in plaats van 30 minuten. Of u kunt flexibiliteitsoefeningen aan uw routine toevoegen. Misschien wil je trainen voor een evenement zoals een 10K-race of een minitriatlon.

3 doe meer

De beste manier om uw fysieke conditie te verbeteren, is door de intensiteit van uw oefeningen te verhogen. Intensiteit verwijst naar de inspanning die je erin steekt. Hoe fitter je bent, hoe meer beweging je nodig hebt om te voelen en resultaten te behalen. Door jezelf buiten je comfortzone te duwen, krijg je de meest effectieve oefening, wat belangrijk is, vooral als je die dag niet veel tijd hebt om te trainen. Als u met een lagere intensiteit traint, moet u langere of frequentere sessies doen om hetzelfde effect op uw conditie te krijgen. Om vooruitgang te boeken, verhoogt u eerst uw activiteitentempo (aantal dagen per week). Naarmate u fitter wordt, verhoogt u de duur van elke oefening en tenslotte de intensiteit.

READ  Nieuwe wereld - Amazon-game vertraagt ​​de overdracht van personages uit de Nieuwe Wereld en verduidelijkt de voorwaarden

4 Verhoog de intensiteit van de oefening

Beweeg sneller. Loop sneller of begin te rennen als je eerder hebt gelopen of gerend. Hoe sneller je je lichaam beweegt, hoe meer werk je in een bepaalde tijd zult doen.

Voeg een verticale uitdaging toe. Ren of loop bergopwaarts, of loop de helling op op de loopband. Voeg een opstapje toe om te oefenen.

Verhoog de weerstand. Verhoog de trapweerstand op de fiets. Til voor krachttraining geleidelijk meer gewicht op.

trainingen overslaan. Neem deel aan een verscheidenheid aan activiteiten, waarvan sommige meer of meer activiteit vereisen.

Probeer intervaltraining. Het omvat het verstrooien van korte uitbarstingen van activiteit met hoge intensiteit (zoals een sprint van 10 seconden) met perioden van activiteit met lage tot matige intensiteit, zoals wandelen.

5 Maar overdrijf het niet

Als u elke dag meerdere uren per dag traint, loopt u het risico over blessures of overwerk en vermoeidheid te krijgen en zult u niet veel extra fitheidswinst boeken. Verhoog geleidelijk de totale tijd, afstand of intensiteit van uw trainingen om overtraining te voorkomen. Wissel van dag tot dag af tussen zware en gemakkelijke trainingen en plan rust- en herstelperioden in.

Als je eenmaal een nieuw fitnessniveau hebt bereikt, neem dan even de tijd om jezelf te feliciteren met hoe ver je bent gekomen!