Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

5 nieuwe waarschuwingssignalen ontdekten onderzoekers

5 nieuwe waarschuwingssignalen ontdekten onderzoekers

Franse onderzoekers hebben ontdekt dat tekenen, waarvan sommige normaal zijn, vijf jaar vóór de diagnose op multiple sclerose kunnen duiden.

invloedrijk 120.000 mensen In Frankrijk de meerderheid dunMultiple sclerose (MS) is een neurologische en auto-immuunziekte Voor het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). dat het “Jeugd” ziekte.Het wordt het vaakst gediagnosticeerd Tussen 25 en 35 jaar oud. De symptomen variëren en Vaak onzichtbaar Zoals zeer ernstige vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen, en loopproblemen… Maar onlangs publiceerden onderzoekers van het Herseninstituut een studie in Tijdschrift voor Neurowetenschappen Ze lieten verschillende biologische mechanismen zien die zouden kunnen ontstaan Tot 5 jaar voordat MS wordt gediagnosticeerd.

Er werden 113 symptomen geanalyseerd

In dit onderzoek vergeleken wetenschappers gezondheidsgegevens van 20.174 patiënten met multiple sclerose54.790 patiënten zonder MS en 37.814 patiënten met twee auto-immuunziekten die, net als MS, vooral vrouwen en jongeren treffen (30.477 patiënten met MS) ziekte van Crohn En 7337 mee lupus). Vervolgens analyseerden ze de frequentie van 113 veelvoorkomende symptomen en ziekten In de loop van 5 jaar vóór tot 5 jaar na de diagnose. een resultaat : 5 symptomen waren significant geassocieerd Voor de daaropvolgende diagnose van multiple sclerose:

  • Depressie
  • Seksuele stoornissen: In hun onderzoek gebruikten de onderzoekers geanonimiseerde medische dossiers, waarbij de symptomen worden weergegeven door een generieke ‘ziektecode’, in plaats van door een nauwkeurige klinische beschrijving (met name om de anonimiteit te behouden). ‘Seksuele stoornissen’ kunnen dus een prioriteit zijn Elk ongemak, pijn of verlies van seksuele functie Dit vormt een probleem in het leven van patiënten en zij hebben dit aan hun arts gemeld“, laat de persdienst weten.
  • Constipatie
  • Cystitis
  • Andere urineweginfecties.

“Deze symptomen houden waarschijnlijk verband met schade aan het zenuwstelsel.”

We kunnen “Bevestigt Dit zijn klinische waarschuwingssignalenmogelijk geassocieerd met schade aan het zenuwstelsel, bij patiënten bij wie later de diagnose multiple sclerose wordt gesteld […] De oververtegenwoordiging van deze symptomen hield aan en nam voortdurend toe Vijf jaar na de diagnose“, legt professor Céline Loabry (Sorbonne Universiteit, AP-HP), neuroloog in het Pitié-Salpetriere Ziekenhuis en hoofd van het Centrum voor Klinisch Onderzoek van het Brain Institute uit.

READ  Nadenken over je gedachten of hoe de hersenen zichzelf waarnemen

Symptomen gevonden bij andere ziekten

Deze vijf symptomen verschijnen echter ook in de prodromale fase (de periode waarin de ziekte sluipend begint). Lupus en de ziekte van Crohn : Het is dus niet specifiek voor MS. Het belangrijkste is dat het heel vaak voorkomt bij gezonde mensen. “zich, Deze symptomen zullen niet voldoende zijn om een ​​vroege diagnose te stellen ; Maar het zal ons zeker helpen de mechanismen van MS beter te begrijpen. Ten slotte versterken deze nieuwe gegevens ons idee dat de ziekte begint lang voordat de klassieke neurologische symptomen optreden.”, vervolgt de onderzoeker. Bij mensen die risico lopen (In het geval van A Familiaire vorm van MS), en deze signalen kunnen onderzoekers helpen hierop te wijzen Het precieze moment waarop het ontstekingsproces begint Aan de oorsprong van laesies in het centrale zenuwstelsel en misschien om vroegtijdige behandeling te implementeren. Vooral omdat de behandeling van MS de afgelopen tien jaar dramatisch is verbeterd. Helaas bestaat er strikt genomen nog geen geneesmiddel. Voor 15% van de patiënten bestaat er geen therapeutische oplossing Lijdend aan de progressieve vorm van de ziekte.