Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

4 veelbetekenende signalen die vaak onopgemerkt blijven

4 veelbetekenende signalen die vaak onopgemerkt blijven

Pijn die maar niet weggaat, stijfheid… We staan ​​er niet altijd bij stil vóór de leeftijd van 50 jaar, maar artrose kan al vroeg beginnen. Het vroegtijdig identificeren van de symptomen van osteoporose helpt de progressie te vertragen.

Osteoporose, de ziekte van de ‘oude man’? onmogelijk. “Veel jonge mensen lijden aan osteoporose en moeten zo behandeld worden dat hun toestand niet verergert.” Dr. Odile Picard-Paix, huisarts, oligarch en auteur van Artrose op 40-jarige leeftijd, Hoe u het kunt vermijden en hoe u het kunt behandelen (De Rocher Editions), legt uit. Zelfs 50 jaar geleden werd artrose geclassificeerd als een ouderdomsziekte. “Maar Deze definitie is geherpositioneerd Rekening houdend met het feit dat het ook jongeren kan treffen.” Onze gesprekspartner vervolgt. Niet dat er meer is Jongeren met osteoporose Vandaag meer dan gisteren, maar omdat het belangrijk is om ze niet verloren te laten gaan als ze geconfronteerd worden met symptomen die ze niet begrijpen. Precies, wat zijn de eerste tekenen van osteoporose?

1. Pijn die ondanks rust niet verdwijnt

“Pijn is het eerste waarschuwingssignaal bij jonge mensen met osteoporose.” merkt Dr. Pickard Pikes op. In eerste instantie is het het ongemak dat komt, dat komt of Matige pijn Tijdens fysieke activiteit vervaagt het. Maar na verloop van tijd “De pijn gaat niet langer over, het is niet langer vluchtig, Hij geeft zichzelf niet over aan meer of minder rust, “Het werd steeds noodzakelijker om pijnstillers te nemen om verlichting te krijgen.” De specialist legt het uit.

2. Pijn die ook ’s nachts begint op te treden

Na het nemen van pijnstillers wordt in het algemeen een verbetering van de pijn opgemerkt, wat aanleiding geeft tot een terugkeer naar sporten, tuinieren, enz. Maar dit duurt maar kort omdat de behandelingen minder effectief worden. Dan begint de pijn soms ’s nachts te verschijnen. “Het optreden van nachtelijke pijn betekent datEr wordt een ontstekingsreactie toegevoegd Voor de gebruikelijke milde symptomen van osteoporose Hoewel osteoporose in eerste instantie geen ontstekingsziekte is, legt de specialist uit. Daarom is het een extra teken van ernst.

READ  Audionotatie. Welke toekomst voor de drie genetisch gemodificeerde Chinese meisjes?

3. Hardheid en complexe roest

dit Misleidende symptomen Omdat stijfheid in de kindertijd vaak wordt geassocieerd met een spieroorsprong. A Heerlijke training de dag ervoorOngebruikelijke bewegingen… Wij zijn van mening dat het normaal is dat u het moeilijk vindt om de volgende ochtend op te staan ​​van de bank, of uit uw bed, of zelfs uit uw bureaustoel, nadat u daar een aantal uren heeft gezeten. “In werkelijkheid, Er zijn twee soorten hardheid die naast elkaar bestaan: daar Verharding is puur gemeenschappelijke oorsprong Geassocieerd met osteoporose en Spierstijfheid geassocieerd met weeën Dr. Pickard Pikes maakt onderscheid. In geval van osteoporose, “Hardheid gaat gepaard met een complexe roestverwijderingstijd, van enkele seconden tot enkele minuten.”

Het wordt moeilijk om je hoofd te draaien: Cervicale spondylose?

Stijfheid en mobiliteitsproblemen verdwijnen niet na verloop van tijd. Het wordt steeds moeilijker Voorwaartse kanteling (lumbale artritis) Om het hoofd te draaien (cervicale osteochondrose), l Traplopen (knieartrose), naar Langdurig lopen (heup- of knieartritis).

4. Een echte afname van fysieke prestaties

Een jongere die lijdt aan osteoporose merkt een afname van zijn fysieke prestaties: “het voelt minder capabel, Ik kan niet meer zo rondscharrelen als vroeger, of in de tuin, of zelfs maar werken. Op dit punt zul je in theorie overleggen omdat De handicap wordt erg pijnlijkDe dokter legt het uit. Dit is echter vaak het geval Het overleg is laat: “Ontevredenheid bij patiënten kan zich in reële termen ontwikkelen tot symptomatische afwijzing ontkenning. Onze patiënten vertellen ons vaak: “Ik dacht dat het vanzelf wel over zou gaan.”

Wat moeten we doen?

Ten eerste Raadpleeg uw arts. Als de diagnose artrose wordt bevestigd (met een röntgenfoto), geeft hij enkele tips om uw klachten te verminderen:

  • Neem pijnstillers
  • gebruik van ontstekingsremmende gels,
  • Verminder uw activiteiten een beetje,
  • Het doen van fysiotherapiesessies
  • Toediening van corticosteroïdeninfiltratie (in geval van zeer ernstige pijn met significante ontstekingsreactie)
READ  Volgens een nieuwe theorie kan zwaartekracht bestaan ​​zonder massa, waardoor de behoefte aan donkere materie wordt geëlimineerd

Hij kan het ook Neem contact op met uw reumatoloog. Echter, “dit zal niet altijd de therapeutische benadering hebben vanuit het perspectief van de primaire behandeling. Osteoporose zal onder controle worden gehouden, maar niet altijd genezen.” Dr. Odell Pickard-Bikes legt het uit. Voor haar, “Therapeutische effectiviteit wordt geassocieerd met het gecombineerde gebruik van Basis farmacologische en niet-farmacologische behandelingen“.

‘We moeten actief blijven’

Deze behandelingen omvatten:

  • Sporenelementen (koper, zwavel, mangaan, selenium, silicium),
  • antichondroprotectieve geneesmiddelen (glucosamine, chondroïtine),
  • kruidenmedicijn,
  • Behandeling met natuurlijke materialen
  • Thermische behandelingen.

Dit zijn alternatieve medicijnen “Het moet zijn Geassocieerd met voorgeschreven allopathische behandelingen zonder onderbreking systematisch en niet gewijzigd.” Zij specificeert. Om ervan te profiteren moet je dat doen Raadpleeg een homeopaat, homeopaat of fytoopaat. Parallel “Je moet actief blijven terwijl je je activiteit (fysiek, persoonlijk en professioneel, noot van de redactie) met veel vriendelijkheid en duidelijkheid aanpast.”. Door deze waardevolle tips toe te passen, “We kunnen het osteoporoseproces opschorten of, in het beste geval, vertragen.”