Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

200 toeristen uit Nederland die in Griekenland gevangen zaten omdat ze “all-inclusive” op Rhodos verbleven

Griekenland


geplaatst op

Pixabay

200 toeristen uit Nederland bereiden zich voor op een verblijf in Griekenland onder ietwat bijzondere omstandigheden … Covit-19 plichten. Ze boekten een “all-inclusive” week in een hotel op het eiland Rhodos, maar “zonder het recht om te vertrekken” onderstreept het etablissement het Griekse Ministerie van Toerisme. “Ze mogen alleen in hotels verblijven en baden in het zwembad” Gevangenis, Vertelde een ambtenaar van het ministerie aan AFP. Griekenland, dat sinds 7 november aan beperkingen onderhevig is, begint geleidelijk de beperkingen te versoepelen en is van plan om het toeristenseizoen half mei te openen, waardoor de verplichte zevendaagse isolatie voor alle reizigers die uit het buitenland komen, wordt opgeheven.

Deze toeristen zullen “de activiteiten waarderen Gevangenis Het wordt in het land beoefend en omvat een verblijf van een week in een hotel op Rhodos + alles + zonder het recht om uit te gaan, ”zei een ambtenaar van het ministerie van toerisme. Reizigers die in Griekenland aankomen, moeten een negatieve test voor het coronavirus indienen, die minder dan 72 uur duurt. “Gevaccineerde Israëlische toeristen zijn niet de enigen die aan deze verplichtingen zijn onderworpen”, zei het ministerie. Tientallen Duitse toeristen kwamen een week geleden aan in de hoofdstad van Kreta, Heraklion, naast de Israëli’s die al op grond van een bilaterale overeenkomst naar Griekenland waren gereisd.

Lees meer – Borders, immigranten, Butch … Brandende doek tussen Turkije en Griekenland

Volgens het Griekse ministerie waren het voornamelijk Duitse eigenaren van tweede huizen in Griekenland en “in ieder geval onderworpen aan de regelgevende maatregelen die in het land van kracht zijn”. Volgens deze maatregelen worden Grieken en andere inwoners van Griekenland onderworpen aan sms (medisch onderzoek, apotheek, werk, lichaamsbeweging, begrafenis, enz.) Naar de autoriteiten.

READ  In Nederland de anti-milieu wending van de populistische beweging

Onze service – Bespaar geld door onze vergelijker van ziektekostenverzekeringen te bekijken

Volgens de Griekse media zullen 200 toeristen vanuit Nederland reizen als onderdeel van het pilotprogramma van de Nederlandse operator Sunweb in samenwerking met de Griekse en Nederlandse overheid. Het Griekse persbureau ANA meldde dat de toeristen “van alle leeftijden, maandagavond op Rhodos aankwamen onder een Transcendentaal Handvest en tot 19 april in het Mitcheys Grand Beach Hotel verbleven”, volgens welke ze “onderworpen zouden worden aan snelle controles”. voor vertrek uit Griekenland. Sinds de uitbraak zijn er in Griekenland meer dan 293.000 coronavirussen gemeld en zijn er meer dan 8800 doden gemeld, de meeste in de afgelopen maanden.