Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

2.000 vogels stierven in minder dan een week aan vogelgriep

Ambtenaren van de Israel Nature and Parks Authority zeiden zondag dat meer dan 2.000 vogels zijn gestorven in Israël als gevolg van de vogelgriep in een groot natuurreservaat in het noorden van het land. “Tot dusver zijn 2000 wilde vogels gestorven en het aantal gewonden wordt geschat op 10.000‘, vertelde Ohad Hatsov, een ornitholoog met gezag, aan AFP.

«Momenteel wordt geschat dat een vijfde van de kraanvogelpopulatie in Israël aviaire influenza heeft opgelopen“,” voegde Uri Naveh, adjunct-directeur van de wetenschappelijke afdeling van deze organisatie, toe. Hij zei dat er elk jaar gevallen worden geregistreerd in Israël, “Maar dit jaar is belangrijkerHij bevestigt dat het aantal dode dieren sinds maandag “Uitzonderlijk».

Sinds oktober en zoals elk jaar zijn er meer dan 100.000 wilde vogels in Israël aangekomen en de meerderheid stopt in de Hula-vallei in het noorden van het land om uit te rusten voordat ze weer de lucht in gaan.

Ongeveer 40.000 bleven in Israël, de meesten van hen in deze vallei, voordat ze vanaf maart hun weg naar de broedplaatsen hervatten. Andere uitbraken van H5N1 aviaire influenza zijn ontdekt in landbouwgebieden in het noorden van Israël met kippenhokken.

Op zondag kondigde het Israëlische ministerie van Landbouw de opschorting aan van de verkoop van eieren van deze boerderijen. Hij voegde eraan toe dat hij maatregelen neemt om eieren te importeren om het mogelijke tekort op te vangen.

READ  "Dit is een open boek over de geschiedenis van waterstromen op deze planeet!"

Hoewel het risico van overdracht van vogelgriep op mensen erg laag is, zeggen experts van de Israel Nature and Parks Authority dat de H5N1-virusstam gevaarlijk kan zijn als hij door mensen wordt gevangen. “Het is dodelijk voor 36% tot 50% van de geïnfecteerden‘, zegt Ohad Hatsofe.

zie ook – Aviaire influenza: vijf boerderijen getroffen in Frankrijk