Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

12,7 miljoen Fransen krijgen belastingteruggave

Het land bereidt zich voor om 10,4 miljard euro te betalen aan 12,7 miljoen belastinggezinnen die in 2020 extra belasting hebben betaald. Omgekeerd worden 10,8 miljoen huishoudens niet getroffen.

Het land evalueert de fiscale reclamecampagne van 2021. Het is niet verwonderlijk dat het aantal Fransen dat hun inkomen online of automatisch aangeeft, blijft toenemen. De afdeling die verantwoordelijk is voor de openbare rekeningen zei in een persbericht dat bijna 34,5 miljoen belastingfamilies, of 88%, hun inkomsten voor 2020 op deze manier hebben aangegeven.

Staat krijgt 16,3 miljard euro in vorm van schikking

Na de bekendmaking had 38% van de fiscale huishoudens niets te doen (14,4 miljoen). Anderzijds zijn er 10,8 miljoen (28,5%) die een bepaald bedrag aan de staat moeten betalen. Er kan een situatie ontstaan ​​wanneer het tarief van de roerende voorheffing niet wordt aangepast na een verhoging van het inkomen van de adverteerder. De staat verwacht op deze manier 16,3 miljard euro aan te raken. Bedragen die tussen september en december rechtstreeks van de bankrekeningen van de respectievelijke families moeten worden afgeschreven.

Maar meer van hen wachten op een terugbetaling. 12,7 miljoen belastinggezinnen krijgen een belastingteruggaaf van in totaal 10,4 miljard euro, hetzij omdat ze geprofiteerd hebben van belastingvoordelen, hetzij omdat het tarief van de roerende voorheffing te hoog was.

Restitutie vindt plaats via bankoverschrijving op 20 juli en 6 augustus. Degenen die hun bankafschriften niet hebben verstrekt, ontvangen een cheque per post.

Het ministerie dat verantwoordelijk is voor openbare rekeningen gaf ook aan dat het 5 miljoen oproepen had ontvangen in verband met belastingen, waardoor het het favoriete communicatiekanaal voor gebruikers was. E-mails komen op de tweede plaats met 3 miljoen verzonden e-mails. Het zijn slechts 2 miljoen Fransen die tijdens de belastingaangiftecampagne aan de balies gingen om hulp te krijgen. De chatbot, een discussiebot, blijft een geheim communicatiekanaal. Met deze tool zijn slechts 500.000 gesprekken gevoerd.

READ  Turkije verbiedt cryptocurrency-betalingen, Bitcoin daalt