Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

100.000 doden in Duitsland Toekomstige regering staat onder druk

Uitgaande adviseur Angela Merkel Donderdag drong hij er bij de regering in opleiding op aan om snel de maatregelen aan te scherpen om de uitbraak van de besmetting in Nederland aan te pakken
COVID-19 Terwijl het land heeft
De grens van 100.000 doden overschreden gerelateerd aan het virus.

“Het is een zeer trieste dag”, zei de overleden leider op een persconferentie in Berlijn.

“Elke dag telt”

De Gezondheidsautoriteit (RKI) maakte eerder bekend dat 100.119 mensen zijn bezweken aan Covid-19 in Duitsland Sinds het begin van de pandemie zijn er in de afgelopen 24 uur 351 doden geregistreerd.

“Elke dag telt”, waarschuwde Angela Merkel, die een extra draai van de spiraal wil en haar opvolger, de sociaal-democraat, informeert. Olaf Schulze. “Ik heb haar duidelijk gemaakt dat we dit samen kunnen regelen, in deze overgangsfase, en dat we alle nodige maatregelen zullen overwegen”, legt ze uit.

Op één dag identificeerde de RKI ook 75.961 nieuwe vervuiling, een nieuw hoogtepunt, op een moment dat de grootste economie van Europa bang is voor ziekenhuisverzadiging. Het besmettingspercentage in de zeven dagen bereikte ook een recordhoogte van 419,7. In Saksen, in de voormalige Duitse Democratische Republiek, overschreed het de drempel van 1000.

Een moeizame start voor de nieuwe coalitie

de situatie verzwakken De nieuwe regeringscoalitie De sociaal-democraten, de groenen en de liberalen die in december het voorzitterschap zullen overnemen.

“We beginnen deze regering ongetwijfeld met de ernstigste gezondheidscrisis die Duitsland ooit heeft gekend”, oordeelde medevoorzitter van de Groene Partij, Robert Habeck, tijdens de conferentie van donderdag, een dag nadat een coalitieakkoord was gepresenteerd. De regering die in stemming zal worden gebracht door de militanten.

READ  Joe Biden zegt dat hij "initiatieven" voorbereidt om Oekraïne te verdedigen tegen Rusland

Op dit moment beheersen Duitse regio’s de regio en de meeste hebben opnieuw strikte beperkingen opgelegd na een crisisbijeenkomst vorige week met Angela Merkel.

“Doe alles” in het licht van de epidemie

In een groot deel van het land hebben niet-vaccinators geen toegang meer, zelfs niet met negatieve tests, shows, restaurants, sportscholen of zelfs kappers. Sommige gebieden hebben besloten clubs, bars en culturele instellingen voor een paar weken te sluiten. Bijna 69% van de Duitse bevolking is volledig gevaccineerd, wat lager is dan in andere Europese landen, zoals Frankrijk, waar het percentage zelfs 75% is.

Olaf Schultz heeft beloofd “alles te doen” in het licht van de pandemie. Tot dusver heeft de nieuwe alliantie getracht te voorkomen dat beperking Landelijk wordt er kritiek geuit op de vermeende passiviteit.

Voor Robert Habeck kan de huidige catalogus van maatregelen nog steeds de vierde golf van het virus stoppen. Anders, waarschuwde hij, “zullen we de komende dagen moeten praten over andere maatregelen.” De Beierse premier Markus Söder heeft al opgeroepen tot de presentatie van de volgende crisisbijeenkomst tussen de staten en regio’s, gepland voor 9 december.

verzadigde ziekenhuizen

De zorgsector in Duitsland heeft alarm geslagen vanwege enige verzadiging ziekenhuizen In de zwaarst getroffen gebieden in het zuiden en oosten, waar het land kampt met een tekort aan zorgverleners, waardoor het aantal beschikbare bedden op de intensive care afneemt.

Gernot Marx, voorzitter van de Duitse Confederatie voor Intensive Care Medicine, merkte op dat sommige instellingen werden geconfronteerd met een “acute overbelasting” die de verplaatsing van patiënten naar het buitenland noodzakelijk maakte.

READ  Vier vrouwen gedood in Mazar-i-Sharif, waaronder Frozan Sanvi

Van zijn kant waarschuwde de voorzitter van het college, Heinz Peter Medinger, voor de infectie die naar binnen ontsnapt scholenDegenen onder de 12 jaar hebben geen toegang tot het vaccin in het land.

‘Controleverlies bestaat al’

“Het controleverlies is er al, terwijl sommige scholen gedwongen zijn te sluiten vanwege het uitbreken van de infectie”, klaagde hij in een interview met Passauer neue Presse.

De gezondheidscrisis heeft tot controverse geleid over het belang van de invoering van verplichte vaccinatie voor iedereen, zoals Oostenrijk zojuist heeft besloten. Nationale leiders kwamen overeen met de hoofden van de regio’s, verantwoordelijk voor gezondheidszaken, om deze optie, die nu al geldt voor soldaten van het Duitse leger en binnenkort voor medewerkers van zorginstellingen, te bestuderen. Maar de roep om verder te gaan neemt toe.

Bayern München-ster geblesseerd Joshua Kimmish, wiens bedenkingen over het vaccin erg symbolisch zijn, oordeelde rechter Der Spiegel: “Iedereen die niet is gevaccineerd, krijgt uiteindelijk Covid opgelopen.”