Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zwitserland wordt getroffen door een dodelijke aardverschuiving

Zwitserland wordt getroffen door een dodelijke aardverschuiving

gepubliceerd


Videoduur: 3 minuten

Eurozapping: Zwitserland lijdt aan dodelijke aardverschuiving
Eurozapping: Zwitserland lijdt aan dodelijke aardverschuiving
(Frankrijk Info)

Zoals elke avond kijkt het journaal van 23.00 uur naar het nieuws dat door de Europese tv-zenders wordt uitgezonden. Maandag 24 juni is het Eurozapen.

Niemand had kunnen vermoeden dat een dergelijke ramp zou plaatsvinden in het dorp Sort, in het kanton Graubünden, in Zwitserland. Een aardverschuiving eiste één leven en twee anderen werden nog steeds vermist, maandag 24 juni. Een onverwacht fenomeen in deze regio en nog niet waargenomen. Meestal treedt dit soort aardverschuivingen pas aan het einde van de zomer op.

In Nederland vormden duizenden mensen een menselijke keten van 200 kilometer lang. Een vreedzame demonstratie om de aandacht te vestigen op de klimaatuitdagingen. “Ondanks de verkiezingsuitslag in Europa is er een milieubeweging die dingen moet laten gebeuren, ook op het strand.”‘, zegt een vrouw. Een manier om de bevolking opnieuw te bevolken, in een tijd waarin de Europese Unie zojuist een controversiële wet over natuurherstel heeft aangenomen.

READ  Elimineer koolstofdioxide, wat een belangrijke hefboom is tegen de opwarming van de aarde