Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zweden zal formeel het NAVO-lidmaatschap aanvragen; Volgens Vladimir Poetin is dit geen “directe dreiging”.

EU bespreekt Hongarije blokkeren sancties

In de context van discussies over het embargo op Russische olie, dat Hongarije verwierp, en het Franse voorstel, dat op argwaan werd onthaald door Kiev, om een Europese politieke gemeenschap Wat betreft de landen die op toetreding wachten, kondigde het hoofd van de Litouwse diplomatie, Gabrilius Landsbergis, bij zijn aankomst op het hoofdkantoor van de Europese Raad aan:

Helaas wordt de hele Unie gegijzeld door een lidstaat die ons niet kan helpen om consensus te bereiken.

Van zijn kant klaagde zijn Oostenrijkse tegenhanger, Alexander Schallenberg:

In Europa zijn we er heel goed in om ons altijd in onenigheid te tonen, om niet het beeld van eenzaamheid te geven. We bevinden ons in een confrontatiesituatie.

Hongarije, een geheel door land omgeven land, zonder toegang tot de zee, is afhankelijk van olie die de Druzhba-pijpleiding uit Rusland haalt. Boedapest verhindert sancties op het hele Zesde Pakket, vanwege het gebrek aan garanties om de bevoorrading op peil te houden. Landsbergis ging zelfs zo ver om te suggereren dat Oekraïne de pijpleiding afsnijdt die zijn grondgebied naar Hongarije doorkruist, met het argument: Als het verkeer stopt, is het probleem opgelost. »

Josep Borrell, vicevoorzitter van de Spaanse Europese Commissie, die de vergadering voorzit, waarschuwde:

We zullen ons best doen om de situatie op te lossen. Maar ik kan niet garanderen dat dit zal gebeuren, omdat de houding erg sterk is.

“Er zijn nog enkele punten die verduidelijking behoeven. Dat zal vandaag niet gebeuren.”Dat heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Barbock bevestigd. Maar we zullen de komende dagen tot een gemeenschappelijke conclusie komen. Ik ben er zeker van “Ze bevestigde.

READ  Politieagenten in nazi-uniformen ter ere van Duitsland