Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zonder Donald Trump weet Joe Biden ‘niet zeker’ of hij zich zou hebben kandidaat gesteld

Zonder Donald Trump weet Joe Biden ‘niet zeker’ of hij zich zou hebben kandidaat gesteld

De Amerikaanse president benadrukte dat hij Donald Trump niet kan ‘toelaten’ om de presidentsverkiezingen van 2024 te winnen. Dit is wederom mede de reden achter zijn kandidatuur.

De Amerikaanse president Joe Biden, die bij de presidentsverkiezingen van 2024 een tweede termijn zal nastreven, zei dinsdag 5 december: “Als Trump geen kandidaat is, weet ik niet zeker of ik me kandidaat zal stellen.”

De 81-jarige Democraat voegde er tijdens een ontmoeting met Democratische donoren in de buurt van Boston (noordoost) over de voormalige Republikeinse president aan toe: “Maar we kunnen niet toestaan ​​dat hij wint.”

Langzaam rijden

Joe Biden, wiens campagne moeite heeft om van de grond te komen, zegt al lang dat hij in een betere positie verkeert om Donald Trump opnieuw te verslaan.

De Democraat, wiens leeftijd de kiezers opwindt en moeite heeft om zijn economische staat van dienst te verkopen, herhaalt regelmatig dat de democratie zelf op het spel staat in deze nieuwe, gepubliceerde confrontatie met de voormalige zakenman.

Ondanks zijn impopulariteit en behoudens grote verrassingen of ernstige gezondheidsproblemen die hem dwingen zich terug te trekken, is de overwinning van de Amerikaanse president bij de nominatie van zijn partij voor de verkiezingen van november 2024 vrijwel gegarandeerd.

Op zijn beurt is Donald Trump momenteel de meest waarschijnlijke kandidaat voor de voorverkiezingen van de Republikeinse Partij.

Meest gelezen

READ  Er werden ongeveer dertig raketten gelanceerd vanuit Libanon, Benjamin Netanyahu belooft een militaire reactie