Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zomervakantie 2023: Dit zijn de 5 mooiste kastelen van Frankrijk die een bezoek waard zijn

Zomervakantie 2023: Dit zijn de 5 mooiste kastelen van Frankrijk die een bezoek waard zijn

Met de zomer in aantocht en als gevolg van toenemende inflatie geeft 55% van de Fransen de voorkeur aan Frankrijk voor hun zomervakantie. Een kans voor hen om de lokale rijkdommen van onze regio te herontdekken, vooral op het gebied van erfgoed. Een overzicht van de mooiste kastelen van Frankrijk.

Ga voor de feestdagen naar Frankrijk. Nu de inflatie aan het versnellen is, zijn de Fransen steeds vaker van plan om tijdens de zomervakantie van 2023 in Frankrijk te blijven om te profiteren van de lokale rijkdommen en het goede weer. Dat blijkt uit een onderzoek dat hij heeft uitgevoerd YouGov voor Readly maart 2023Ongeveer 55% zegt dat ze “100% Frans” toerisme willen doen, vergeleken met 23% die naar het buitenland willen.

Terwijl sommige respondenten de voorkeur geven aan het strand, de zon en steden aan de Middellandse Zee en de Atlantische kust, kiezen anderen voor culturele en historische plaatsen met als doel het erfgoed te ondersteunen.

Van de ongeoorloofde residentie van Lodewijk XIV tot de adembenemende kastelen van het land van de Katharen, via de emblematische gebouwen van de Loire of het beroemde kasteel Haute-Königsberg in de Elzas, elke regio heeft zijn eigen juweeltje. Muren toren.

Paleis van Versailles – Ile de France

Het is het meest bezochte kasteel van Frankrijk. In 2022 zal het Paleis van Versailles 6,9 miljoen bezoekers ontvangen. De residentie van de Zonnekoning, die dit jaar zijn 400ste verjaardag viert, cultiveert superformules met zijn 64.110 vierkante meter, zijn 50 trappen, zijn 118 schoorstenen en zijn beroemde 75 meter hoge Spiegelzaal.

READ  Een maand na zijn nederlaag bereidde het Trump-kamp zich voor om de verkiezingsmachines over te nemen

Het Paleis van Versailles is gebouwd op voormalige heidevelden, die vandaag 800 hectare beslaan, met name het Koninginnepaviljoen, de tuinen van Le Nôtre en het sublieme uitzicht op het Canal Grande.

Voor de zomer van 2023 plant het landgoed een buitengewoon programma, zoals de tentoonstelling “Meesterwerken uit de Koningskamer” (tot 16 juli), de “Parfumeur Garden” om de geschiedenis van parfums aan het Hof van Versailles te ontdekken of zelfs de ” Interieurkabinetten van Marie Antoinette” om jezelf onder te dompelen in de gerenoveerde privévertrekken van de koningin.

Kasteel van Vaux-le-Vicomte – Ile-de-France

Gelegen op 50 kilometer van de hoofdstad, inspireerde het Lodewijk XVI tot de bouw van het paleis van Versailles. De residentie van Nicolas Fouquet, inspecteur financiën van de Zonnekoning, de tuinen ondertekend door André Le Notre, de architectuur van Louis Le Vaux en de decoratie door Charles Lebrun.

Een team dat Lodewijk XIV opnieuw zal verzamelen om het Paleis van Versailles te creëren.

Kasteel van Chenonceau – het centrum van de Loire-vallei

Het kasteel van Chenonceau werd in 1513 gebouwd volgens de wensen van Katherine Briçonnet, lid van de adel, in het koninklijk domein door koning François I zelf in 1535. Een paar jaar later schonk koning Hendrik II het aan zijn favoriet, Diane de Poitiers . Een uitgang uit het koninklijk domein die het mogelijk maakte om het kasteel twee eeuwen later, tijdens de Revolutie, te redden.

Deze regio wordt ook gekenmerkt door de aanwezigheid van vele vrouwen die het hebben gebouwd, gerestaureerd, gedecoreerd en bewaard, zoals Diane de Poitiers, Catherine de Médicis of Louise Dupin, en dit juweeltje vertegenwoordigt de geest van zijn verbluffende architectuur terwijl het zich uitstrekt over de Loire.

READ  Van Bethlehem tot Rio de Janeiro vieren christenen een tweede kerstmis die overschaduwd wordt door de COVID-19-pandemie

Kasteel van Chambord – het centrum van de Val de Loire

Dit is het beroemdste kasteel van de Loire. Dit monumentale gebouw dateert uit 1519, tijdens het bewind van François I (1515-1547), in de Loire, op 17 km van Blois. In die tijd had het kasteel 440 kamers, 365 open haarden en meer dan 80 trappenhuizen. De koning bleef daar echter slechts 72 dagen..

Het kasteel is gebouwd rond een centrale as: de beroemde dubbele wenteltrap, geïnspireerd op Leonardo da Vinci.

Als de bouw van het kasteel pas in 1685, tijdens het bewind van Lodewijk XIV, eindigde, is Chambord vandaag de enige koninklijke residentie die intact is gebleven vanaf de oprichting.

Kasteel Haut Koenigsbourg – Elzas

Haut Koenigsbourg Castle, een onwaarschijnlijk middeleeuws kasteel met een roze tint, gebouwd in de 12e eeuw, ligt op een uitloper en wordt omringd door groen. Het heeft alles van een filmset.

“De bruggen, het arsenaal, de kerkers en de kanonnen herinneren voortdurend aan de roep van dit bergfort om belegerd, vernietigd en geplunderd te worden”, konden we lezen op de website van fort.

Geen wonder dat het Seventh Art inspireerde en onder andere diende als filmlocatie voor Jean Renoir’s “The Great Illusion” of de Japanse regisseur Miyazaki inspireerde voor zijn animatiefilm “Howl’s Moving Castle”.