Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zomervakantie 2021: moet je kiezen voor juli of augustus?

Aan de overkant De koning heeft spijtmeteoroloog

Met de zomervakantie voor de deur die snel nadert, heb je misschien nog geen besluit genomen over je vakantieperiode. Om je te helpen bij je keuze, legt The Weather Channel de verschillen uit tussen juli en augustus tijdens de zomervakantie op het vasteland van Frankrijk, op basis van weerstatistieken en onze seizoensvoorspelling.

Een paar dagen voor het begin van de zomervakantie rijst de netelige vraag: moeten we in juli of in augustus vertrekken? Als het om zomervakanties gaat, heeft iedereen zijn eigen gewoontes, maar zijn er echte weersverschillen die deze keuze rechtvaardigen?

The Weather Channel analyseert sinds 2000 statistieken over twee steden: Parijs (die de noordelijke helft vertegenwoordigen) en Toulouse (die de zuidelijke helft vertegenwoordigen). Maar elk jaar toont grote diversiteit, de seizoensvoorspelling Hiermee kunt u de meest waarschijnlijke weertrend voor de zomer van 2021 bepalen.

Statistieken juli of augustus: controverses

In Frankrijk, wees gerust, het verschil tussen juli en augustus is niet zo duidelijk! Weerstatistieken laten zien dat deze twee maanden ongeveer zijn Zelfde gemiddelde temperatuur en neerslag. Wat natuurlijk verandert, is de lengte van de dag, waarvan het maximum eind juni – begin juli is. U moet weten dat we tussen begin juli en eind augustus anderhalf uur van de dag verliezen. Maar met de traagheid van de atmosfeer worden de maximumtemperaturen over het algemeen eind juli – begin augustus waargenomen, een periode die historisch wordt genoemd “hittegolfNatuurlijk kunnen er buiten deze periode hittegolven optreden, namelijk tussen juni en half september. De laatste jaren laten zien dat hittegolven zich vooral hebben voorgedaan eind juni en begin juli, daarna na half augustus en in de eerste helft van september, vooral in de afgelopen jaren.

Statistische trend in Frankrijk

Door de zomer in Frankrijk te bestuderen sinds 2003, het jaar van de grote hittegolf, zien we dat de maanden juli vaker “extreem heet” zijn in vergelijking met de maanden augustus, ook al zijn de statistische temperaturen enigszins vergelijkbaar. dezelfde gemiddelden. Hetzelfde geldt voor regenval en aantal bewolkte dagen We merken ook op dat de zomer in Frankrijk in de loop van de tijd bijzonder heet en droog is geworden sinds 2015, waardoor het gezicht van de zomer in ons land verandert. 2018 was de warmste van deze laatste reeks, hoewel de warmste zomer ooit in Frankrijk de zomer van 2003 was.vorige zomer Het was voortdurend droog en heet, met een lange hittegolf in augustus.

READ  Een exoplaneet noemt zichzelf bij verrassing in Khufu-satellietwaarnemingen

We merken nog steeds een bepaalde constante op die niet van gisteren is:

  • Het begin van juli is vaak onstuimig en een beetje fris, vooral daarvoor 14 juli.

  • Daarna begint het warme en zonnige weer altijd met een Het hoogste punt is eind juli en begin augustus.

  • Het onvermijdelijke stormachtige verval 15 augustus is gevestigd, dan wordt er vaker eind augustus een nieuwe mooie en soms erg warme periode (vooral in het zuiden) opgezet met Late hittegolven De laatste jaren vrij frequent.

Kortom, volgens de statistieken is de gunstigste periode voor uw vakantie in de Franse hoofdstad ongetwijfeld tussen Half juli en half augustus, zodat er in deze periode in ieder geval goede periodes met goed weer zijn. Maar zijn deze statistieken voor het hele land hetzelfde voor de zee en de bergen?

De zee en de bergen: de beste maanden

Statistieken die op nationale schaal zijn opgesteld, vinden enkele nuances, afhankelijk van de inscripties, en we kunnen de gunstigste periodes voor de zee of voor de bergen bepalen. moet dat weten De zee warmt langzamer op dan het land en de bergen zijn gunstiger onweersbuien.

Deze twee omgevingen hebben twee grote voordelen ten opzichte van de steden en het platteland in het binnenland: men vermijdt daar vaak de zinderende hitte. naar mij MeerHet is de thermische bries die de stranden verfrist, en voor de bergen is het de hoogte die een snelle temperatuurdaling mogelijk maakt, althans ‘s nachts, zelfs na een zeer warme dag.

in juli, de zee Het is koeler en wordt geleidelijk een paar graden warmer eerste helft september. Dus liefhebbers van ijzig water zullen de zee in augustus waarderen. Wat wind betreft, is een andere belangrijke factor aan zee dat de bries het sterkst is op de stranden in juli (omdat het water nog steeds relatief koud is), wat liefhebbers van handdoekbruinen van streek kan maken. Aan de andere kant zal deze bries van juli de zeil- en surfliefhebbers bekoren.

READ  Wat is een blauwe maan, een opmerkelijk astronomisch fenomeen dat op zondag zal plaatsvinden?

De de berg Het presenteert een ongunstige klimatologische omgeving in vergelijking met de zee. Ook al zijn er niet veel statistische verschillen tussen juli en augustus, meteorologisch gezien verandert het landschap in de bergen in de zomer heel snel, wat je kan helpen bij het kiezen. De berg biedt een landschap dat aan het begin van de zomer nog “fris” en nat is, met wildwaterstromen en sneeuw op de hoge toppen. Juli is dus een mooie maand in de bergen, voordat het landschap in de zomer opdroogt, vooral als het erg warm weer is. Wees voorzichtig met het weer erg grillig met plotselinge verkoudheden die zelfs in het hart van de zomer plotselinge sneeuwval van een hoogte van 2000 meter kunnen veroorzaken! In september is de berg droog geworden, de sneeuw is gevallen, de stromen zijn opgedroogd en de gletsjers zijn gebarsten.

Kortom, zelfs als de weersparameters tussen juli en augustus erg op elkaar lijken, kunnen de landschapsaspecten u helpen bij uw bestemmingskeuze: in juli is de zee koeler en is de wind duurzamer, terwijl de berg het landschap meer glans geeft . In augustus is de zee warmer en de wind is minder sterk als de berg begint op te drogen. De berg is mooier in juli, terwijl de zee in augustus warmer is.

Voorspelling zomer 2021: de gunstigste periode

Een analyse van de statistieken geeft een algemeen beeld van het zomerklimaat in Frankrijk. Maar de jaren gaan voorbij en het is niet altijd hetzelfde. Frankrijk kent sinds 2015 een prachtige aaneenschakeling van mooie, hete en zonnige zomers. De zomer van 2018 was de op één na meest waargenomen zomer in ons land sinds 1900, na de zomer van 2003, die in het teken stond van de dodelijke hittegolf in augustus. Voor de zomer van 2021 was onze seizoensvoorspelling voor juli zonnig en enigszins droog, terwijl augustus meer gemengd zal zijn. Het lijkt erop dat deze wereldwijde trend universeel wordt gehandhaafd, ondanks de nuances en betrouwbaarheid die moeten worden benadrukt. Kortom, voor Dit is juliDe eerste twee weken zullen behoorlijk schokkerig en onstabiel zijn, terwijl de tweede twee weken warm en zonnig kunnen zijn. Bij augustusHet weer zal wisselvalliger zijn met frequente westenwinden die regenachtige oceaanturbulentie veroorzaken. Natuurlijk staat dit scenario de mooie en warme dagen niet in de weg.

READ  We weten eindelijk waarom het ervoor zorgt dat je je reukvermogen verliest

Zoals we kunnen zien, laten de weerstatistieken zien paar verschillen Tussen juli en augustus. Milieuaspecten (sneeuwkwaliteit in het hooggebergte, zeewatertemperatuur en daglengte) kunnen u helpen de juiste beslissing voor u te nemen. Aan de andere kant vertellen seizoensvoorspellingen ons dat perioden van goed weer dit jaar waarschijnlijk beperkter zullen zijn in de context van een meer volatiel klimaat, wat onvermijdelijk een deel van de gelukkigen en ongelukkigen met zich meebrengt. Maar laat dat je er niet van weerhouden om je goedgehumeurd voor te bereiden op je vakantie als je het geluk hebt om te kunnen vertrekken.