Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zombiecellen kunnen ons ook beschermen tegen veroudering

Zombiecellen kunnen ons ook beschermen tegen veroudering

Wetenschappers herzien hun oordeel over de verouderende cellen die anti-verouderingsmedicijnen al lang proberen uit te roeien. Sommigen van hen maken het mogelijk om weefselschade te herstellen, vooral in de longen, darmen of huid.

Het doel van zoeken naar veroudering is om mensen te helpen langer en gezonder te leven. In deze context richten wetenschappers zich op verouderde cellen die zich met de leeftijd ophopen in weefsels die kunnen leiden tot ontstekingontsteking En de productie van giftige afvalstoffen van het organisme. Deze “zombie”-cellen zijn in het bijzonder betrokken bij ziekten zoals kanker of ziekte van Alzheimer.

Onderzoekers van de Universiteit van Californië, San Francisco, ontdekten echter dat niet alle verouderde cellen schadelijk zijn. Sommige ervan worden zelfs opgenomen in jonge en gezonde weefsels en nemen zelfs deel aan het herstel van beschadigde weefsels. Hiervoor gebruiken ze hun naaste buur, stamcellen, die ze stimuleren om weefsels te gaan herstellen als ze beschadigd zijn. Het onderzoeksteam merkte het nut van dit type senescente cel op in longweefsel, maar ook in andere “barrière” -organen zoals de dunne darm, de dikke darm en de huid.

tegenstrijdige functies

Dus hoewel anti-verouderingsmedicijnen – die zich richten op en doden van “zombiecellen” – ouderdomsziekten helpen verminderen en verlengen. LooptijdLooptijd Het leven van dieren kan ook een negatief effect hebben op het natuurlijke herstel.

Studies suggereren dat onderzoek naar senescentiedegeneratie zich moet richten op het nauwkeurig identificeren en aanpakken van schadelijke senescente cellen, misschien bij de eerste tekenen van ziekte, terwijl gunstige cellen intact blijven.aangekondigd In een persbericht Professor Leanne Jones. Deze bevindingen benadrukken de noodzaak om betere, kleinere medicijnen te ontwikkelen moleculenmoleculen die zich zou richten op specifieke subsets van senescente cellen die betrokken zijn bij ziekte in plaats van regeneratie “.

READ  Wanneer sporten een verslaving wordt