Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zijn buren vroegen hem om het geluid te verminderen met zijn geweer, dus doodde hij 5 mensen

Zijn buren vroegen hem om het geluid te verminderen met zijn geweer, dus doodde hij 5 mensen

eenvoudig
Meer dan 200 lokale en federale politieagenten waren op maandag 1 mei op zoek naar een Mexicaan geïdentificeerd als Francisco Oropeza in deze zuidelijke Amerikaanse staat waar vuurwapens in overvloed aanwezig zijn.

Autoriteiten in Texas voerden op maandag 1 mei een intense klopjacht uit om een ​​schutter te vinden die verdacht werd van het doden van vijf mensen, onder wie een 8-jarige, die simpelweg klaagde over het geluid van zijn geweerschoten. Meer dan 200 lokale en federale politiemensen waren op zoek naar de verdachte, een Mexicaan geïdentificeerd als Francisco Oropeza, in deze zuidelijke staat waar vuurwapens in overvloed aanwezig zijn. Beschouwd als gewapend en gevaarlijk, “kan hij overal zijn”, waarschuwde burgemeester Greg Capers, die de leiding heeft over het onderzoek, tijdens het weekend tijdens een persconferentie.

Sterke emotie

De 38-jarige schutter wordt ervan verdacht vrijdagavond op zaterdag 29 april in een huis in Cleveland, nabij Houston, te hebben geschoten, waarbij vijf mensen zijn omgekomen, allemaal Hondurezen in de leeftijd van 8 tot 31 jaar. Dit nieuws wekte heftige emoties op in de Verenigde Staten en Honduras, een klein Midden-Amerikaans land waar de jongste slachtoffers vielen.

En de Republikeinse gouverneur van Texas, Greg Abbott, publiceerde een tweet, die door zijn tegenstanders aan de kaak werd gesteld, waarin hij de slachtoffers omschreef als ‘illegale immigranten’. Deze gekozen functionaris, die zeer kritisch is over de democratische regering van president Joe Biden op het gebied van immigratiekwesties, heeft de afgelopen maanden een nieuwe controverse aangewakkerd door immigranten die illegaal de democratische bolwerken in de Verenigde Staten binnenkwamen, te bussen.

READ  In Brazilië willen senatoren Jair Bolsonaro verbannen van sociale netwerken