Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duitsland lanceert een enkel abonnement voor 49 euro

Duitsland lanceert een enkel abonnement voor 49 euro

Dit ticket is geldig vanaf maandag en geeft onbeperkt toegang tot bussen, metro’s en lokale en regionale treinen.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

Een trein op het station van Keulen (Duitsland), 1 mei 2023 (THOMAS BANNEYER / DPA / AFP)

Reis naar Duitsland voor 49 euro per maand. Dat is sinds maandag 1 mei mogelijk dankzij een nieuwe transferkaart gepresenteerd als een “revolutie”. Met dit initiatief wil de staat de bevolking steunen in het licht van de inflatie en het gebruik van minder vervuilend openbaar vervoer stimuleren. Een enkele thermische auto is een belangrijke bron van broeikasgassen, wat leidt tot opwarming van de aarde.

De Deutschland Pass biedt onbeperkte toegang tot bussen, de metro en lokale en regionale treinen, met uitzondering van hogesnelheidstreinen. De Duitse Vereniging van Bestuurders van het Openbaar Vervoer (VDV) verwacht maar liefst 16 miljoen toekomstige abonnees in een land met 84 miljoen inwoners. Er werden ongeveer 750.000 tickets verkocht, afgezien van gebruikers die hun reguliere abonnement op “Deutschland-Ticket” hebben omgezet.

Critici op de kosten van deze schaal

Er werd een financieringsovereenkomst gesloten tussen de regio’s en de staat, die elk jaarlijks 1,5 miljard euro betalen om te voorkomen dat het tekort van Deutsche Bahn, de nationale spoorwegmaatschappij, naar schatting 30 miljard euro zou oplopen. De oppositie bekritiseert deze uitgaven. Ze zegt dat het geld had moeten worden gebruikt “Het verbeteren en renoveren van de spoorweginfrastructuur”Christendemocratisch parlementslid Michael Duneth sprak zijn spijt uit. Het netwerk veroudert, met investeringsvereisten van € 8,6 miljard per jaar gedurende een decennium.

Overvolle treinen, vertragingen, technische problemen… Slechts 65,2% van de langeafstandstreinen arriveerde in 2022 volgens schema, een daling van 10 punten in één jaar tijd. Deze moeilijkheden deden zich voor toen afgelopen zomer de eerste goedkope vliegtickets werden geïntroduceerd. Voor 9 euro per maand konden de Duitsers al het streekvervoer lenen.

READ  Justin Trudeau benoemt Michelle Obonswain tot eerste inheemse rechter van het Hooggerechtshof

Het succes was enorm met 52 miljoen verkochte abonnementen, maar de spoorwegmaatschappijen hadden moeite om de rage te beheersen. De ticketervaring van 9 euro heeft Frankrijk niet overtuigd: “Het is duur en er is heel weinig vervoer van auto naar trein.”kondigde in oktober Clement Bonn, minister van Transport, aan.