Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

YouTuber komt illegaal Fort Boyard binnen, producer dient klacht in

YouTuber komt illegaal Fort Boyard binnen, producer dient klacht in

Een YouTuber is illegaal Fort Boyard binnengegaan, een fort waar de gelijknamige gameshow France 2 wordt gehouden. Productie kondigt een klacht aan.

“Vandaag sloop ik Fort Boyard binnen.” Trots Max Von Croft, een YouTuber die gespecialiseerd is in het ontdekken van vaak ontoegankelijke stedelijke ruimtes, filmt zichzelf op de top van het beroemde fort bij het eiland Oléron dat dient als decor voor het zomerprogramma van Frankrijk 2. Video van de zaak die ertoe leidde dat hij werd aangeklaagd Vandaag omdat de jongeman illegaal het monument betrad.

De jonge man, die een matrozenhoed op zijn hoofd draagt, roept een “koud en kalm” filmpje op. Het verhaal dat hij selecteerde zuidwesten Onderdeel van een spelshow. De YouTubeur vertelt dat hij het kasteel binnenkwam na een tocht van 2,5 kilometer midden in de nacht midden op zee.

“Alles voor Absol’s 25-30m in een fort midden in de nacht was geweldig, het is het soort avontuur waar we van houden”, legt hij uit.

“Karton”

Ongeveer dertig minuten lang zien we hem door het fort dwalen, zonder kandidaten en technische teams. Alles is daar te zien, van de toren van pater Firas tot de ziekenboeg of zelfs het kunstplatform dat een paar meter van het kasteel is gebouwd om “veilig” het monument te betreden, volgens de productie. “Ik ga je niet veel bewijskits laten zien, omdat je het risico loopt te gefrustreerd te raken, want het is echt karton, (…) het is gewoon hol, het is nep”, lastert hij.

“Ik voelde me verraden, het beroemde stenen platform, het bestaat niet”, grapte hij, wijzend naar het platform waar de kandidaten de boyars aan het einde van het spel moeten brengen.

De video is opgenomen in september 2021 toen de filmploeg de zaal verliet. Productieteams heropenden het fort rond maart en plaatsten de beveiligingssystemen weer op hun plaats. De opnames vinden plaats van mei tot juli en tot half september zijn er renovatie- en nalevingswerkzaamheden aan de gang. Het werd gepost op het YouTube-kanaal van Max von Croft, gewijd aan zijn heldendaden in urbex (stedelijke verkenning van meestal verlaten plaatsen).

READ  "Il tremble lorsqu'il parle": gros malaise entre Gérard Darmon en Edwy Plenel dans On est en direct

Adventure Line Productions (ALP) heeft tijdens het proces een klacht ingediend. “Zijn gedrag was gevaarlijk, het was nodig om de gelegenheid te vieren om anderen geen ideeën te geven, anders eindigen we op een of andere dag met drama”, leggen we uit in ALP aan BFMTV. Bedenk dat het fort niet toegankelijk is voor het publiek. De productie stelt dat “niets is vernietigd of gestolen en deze klacht is bedoeld om een ​​afschrikkende werking te hebben.