Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro Robot Vacuum Test: het is tijd voor de profs!

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro zuigt goed op harde vloeren en luxe tapijten. Aan de andere kant is het op een dikker tapijt niet sterk genoeg om een ​​bevuilde vloer goed schoon te maken.

In dit testgebied, dat in de standaardpositie was geplaatst, kon het zelfs slechts 24% van de residuen in 4 minuten opnemen. Als de Turbo-modus is geactiveerd, werkt het niet zo goed als het oppervlakkig op het tapijt gaat en absorbeert het slechts 21% van het materiaal in 3 minuten en 55 seconden. Ter vergelijking: deEcofax Depot T9 + Hij slaagde erin om 84% van het afval in dezelfde testruimte te vegen.

Op vaste grond daarentegen absorbeert de Xiaomi-robot tot 90% van het afval in 3 minuten 46 seconden in de standaardmodus en 97% in de turbomodus tegelijkertijd, de resultaten zijn zeer vergelijkbaar op een fijn tapijt. Wint 96% van het materiaal terug in 5 minuten en 22 seconden in de standaardmodus en 94% van het afval in 3 minuten met de turbomodus.

wasefficiëntie

We testen niet systematisch alle robotstofzuigers die zijn uitgerust met een dweil om een ​​wasmodus te leveren. De Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro heeft echter een sonisch vibratiesysteem – zoals de Roborock S7 MaxV Ultra – dat vlekken op de vloer beter zou moeten opruimen.

Daarom hebben we besloten om het protocol te reproduceren dat we normaal gesproken hanteren voor vloerdweilrobots om te zien of deze dweilfunctie effectief is. Uiteraard is dit niet echt het geval.

We smeerden frisdrank, olie, lippenstift en carbon black op onze laboratoriumvloer en lieten die vlekken een nacht drogen.

READ  De eerste Nothing-smartphone komt binnenkort met de Nothing OS-interface

De volgende ochtend lanceerden we via de applicatie de wasmodus van onze robot. De laatste moesten stukken op de grond passeren en passeren, maar ze worstelden om te verdwijnen. Na drie passages merkten we dat er een klein stipje carbonzwart was verdwenen, maar in plaats daarvan liet de wisser zwarte strepen op de vloer achter. De lippenstift bewoog geen jota ondanks de herhaalde passen van de robot. Alleen de vetvlek was eindelijk weg.