Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Windows 11 kan uw Android-telefoon als webcam gebruiken

Windows 11 kan uw Android-telefoon als webcam gebruiken

Windows 11 biedt de mogelijkheid om een ​​Android-smartphone als webcam te gebruiken. Deze draadloze functie is momenteel gereserveerd voor bètatesters van Windows Insider en zorgt ervoor dat u kunt genieten van een veel betere beeldkwaliteit tijdens videogesprekken.

Webcam voor Windows 11- en Android-smartphones
© Envato

Met Android 14 kun je in Windows 11 al van je smartphone een webcam maken, maar nu regelt het besturingssysteem van Microsoft dat zelf. Terwijl het bedrijf uit Redmond zich voorbereidt om Moment 5 uit te rollen voor het grote publiek, hebben insiders recht op nieuwe experimentele functies: een oplossing voor de taakbalkbug in Windows 11, maar ook de mogelijkheid om de telefoon als camera te gebruiken voor videogesprekken.

Geen behoefte aan een webcam in Windows 11, uw telefoon doet het

Windows Insider-gebruikers laten zien dat ze hun telefoon op hun pc kunnen aansluiten om hun webcam te vervangen. Hierdoor profiteer je in de eerste plaats van een veel betere beeldkwaliteit. Want hoewel laptop-webcamcamera’s de afgelopen jaren flink zijn verbeterd, blijven hun prestaties zelfs achter bij die van Android-smartphones.

Het activeren van een smartphone als webcam op Windows 11 brengt een aantal zeer praktische functies met zich mee. Daarom is het mogelijk:

  • Het veranderen van de sensor, het overschakelen van de selfiecamera naar de frontcamera bijvoorbeeld.
  • Pauzeer de videostream.
  • Pas visuele effecten toe op de stream.
  • Activeer het Menselijke Ontwikkelingsrapport.
READ  IFA 2022 - Thomson ZEO kathodestraal-tv van Philippe Starck: het meest retro-product in deze editie

Ook is het mogelijk om het batterijniveau van de telefoon te kennen, zodat deze tijdens een videoconferentie niet zonder stroom komt te zitten. Het beste van alles is dat er geen kabels nodig zijn; deze draadloze functionaliteit gaat via Wi-Fi.

Tot nu toe moest je, om te profiteren van een fatsoenlijke webcam, software van derden gebruiken om van je smartphone een computercamera te maken, of een camera van derden kopen. Deze webcams zijn soms duur en vervelend om te installeren en te verwijderen, maar met deze Windows 11-functie kunnen deze webcams binnenkort een overblijfsel uit het verleden worden.

De eerste tekenen van deze functie beginnen nu zichtbaar te worden. Een paar maanden geleden vertoonden bètaversies van Windows 11 de eerste tekenen van series. De publieke release van Windows zou binnenkort moeten verschijnen, nu Insiders er toegang toe hebben.

Lees > Windows 11: deze update zal Copilot een boost geven, en de AI wordt eindelijk indrukwekkend

Als u een Windows Insider bent, kunt u er daadwerkelijk van profiteren. Een eenvoudige vereiste: je hebt een telefoon met Android 9.0 nodig. Helaas kunnen iPhone-bezitters het niet uitproberen, ook al hebben ze waarschijnlijk een Mac.

Je zult dan de app moeten updaten Koppeling met Windows naar versie 1.24012. Ga vervolgens naar PC-instellingen > Bluetooth en apparaten > Mobiele apparaten en geef uw computer toegang tot uw telefoon. Vervolgens vraagt ​​Windows 11 u om een ​​update voor Cross Device Experience Host te installeren. En nu, voila.