Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Winamp wordt open source… voordat het sterft?

Winamp wordt open source… voordat het sterft?

Lama groep advertentie Dat zal de broncode van de Winamp-muziekspeler zijn “Open voor ontwikkelaars wereldwijd” Volgende 24 september. “Het is een oproep tot mondiale samenwerking.”“, legt de ontwikkelaar voorheen bekend als Radionomy uit “Zij zullen hun ervaring, ideeën en passie kunnen inbrengen bij de ontwikkeling van dit emblematische programma ». Het is ook, en misschien wel vooral, de kus des doods.

Winamp-webplatform. Afbeelding door MacGeneration.

In 2014, toen het nog Radionomy heette, redde het Belgische bedrijf Winamp uit de greep van de herstructurering van AOL. De muziekspeler was slechts de kers op de taart van streamingplatform ShoutCast, dat tien keer meer internetradio biedt dan de eigen dienst Radionomy, die net reclamebureau Targetspot had overgenomen. Aangetrokken door de financiële vooruitzichten, investeerde Vivendi snel in het kleine Belgische bedrijf.

En je kent de rest: sta op stroom Muzikale internetradio is in de vergetelheid geraakt. Overgenomen door AudioValley in 2017 en vervolgens Azerion in 2022, omgedoopt tot Targetspot en vervolgens Llama, concentreert het bedrijf zich nu op zijn dochteronderneming Winamp… die niet langer veel te maken heeft met de populaire muziekspeler. jamendo Biedt een bibliotheek met 300.000 royaltyvrije audioclips, Overbrugger Vereenvoudigt het auteursrechtbeheer hotmix Het is een verre opvolger van ShoutCast.

Winamp-platform. Het wordt nu aangeboden als een geïntegreerde distributieoplossing met alle producten van de groep, waardoor artiesten hun titels op de diensten kunnen presenteren stroomEn communiceer met hun fans en – begrijp dit – maak NFT’s. Dat zou ik begrijpen, Lezer met dezelfde naam Het is nu slechts een kanaal voor radiostreaming door Hotmix en muzikanten die het Winamp-platform gebruiken, dat is verrijkt met een catalogus van podcasts en andere inhoud. “Exclusief”.

Er is geen sprake van het publiceren van de nieuwe webcode, noch van de mobiele app-code die begin juli opnieuw gelanceerd zou moeten worden, maar alleen van de oude leescode voor desktopcomputers. De Mac-versie werd lange tijd verlaten en de ontwikkeling van de Windows-versie werd in 2018 hervat na vijf jaar schorsing. De nieuwste versie is van april 2023: de“Een oproep tot mondiale samenwerking” Het is vooral een oproep om het werk te doen dat de lama niet meer wil doen.

READ  Ubisoft: Immersive Garden in Frankrijk voor 2025! | Xbox One