Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

WhatsApp kan het eindelijk gebruiken zonder smartphone

Elke gebruiker van WhatsApp kent deze vreselijke situatie al: de batterij van je telefoon is leeg en het is onmogelijk om WhatsApp vanaf een laptop te blijven gebruiken. Gelukkig zou het updaten van het platform de desktopapplicatie onafhankelijker moeten maken. Binnenkort kan hij hem alleen nog op deze ondersteuning gebruiken, zonder dat je smartphone daar tussen komt.

Het bedrijf, lid van Galaxy Facebook, kondigde woensdag 14 juli 2021 de eerste testfase aan op een beperkt aantal gebruikers. Die gelukkigen kunnen WhatsApp dan op maximaal vier andere apparaten dan telefoons gebruiken. Het bedrijf heeft wijzigingen aangebracht in de structuur van WhatsApp, maar het vertrouwt nog steeds op het Signal-protocol, dat het bedrijf heeft uitgevonden, en de app met dezelfde naam.

Vanaf 14 juli 2021 kan een gebruiker meerdere apparaten bezitten, elk met hun eigen set coderingssleutels.Leg het bedrijf uit. Als de versleutelingssleutels van het apparaat worden gecompromitteerd, kan de aanvaller deze niet gebruiken om berichten te ontsleutelen die naar andere apparaten zijn verzonden, zelfs niet naar apparaten die zijn geregistreerd voor dezelfde gebruiker. WhatsApp gebruikt ook end-to-end-encryptie voor de geschiedenis van berichten die tussen apparaten worden uitgewisseld wanneer een gebruiker een nieuw apparaat registreert.”

Concreet hoeven de gegevens niet meer via een smartphone te gaan en zijn ze vanaf een ander toestel te benaderen. De proef is momenteel aan de gang met een kleine groep WhatsApp-bètagebruikers. “We zullen de prestaties blijven verbeteren en enkele extra functies toevoegen voordat we het geleidelijk op grotere schaal gaan uitrollen.”, wijzen naar Communicatie bedrijf.

READ  Pas op, deze niet-detecteerbare malware maakt je leven tot een hel