Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

WhatsApp-gesprekken die zijn opgeslagen op Drive zijn zwak

Een onderzoek door verschillende Amerikaanse procureurs-generaal heeft Google ervan beschuldigd er niet voor te hebben gezorgd dat WhatsApp-chats die zijn opgeslagen in Drive niet end-to-end versleuteld zijn. Dit geeft uiteraard aanleiding tot bezorgdheid over de vertrouwelijkheid van uw berichten.

WhatsApp maakt het mogelijk om gesprekken op Google Drive op te slaan

Met WhatsApp kun je gesprekken opslaan in Google Drive // ​​​​Bron: Frandroid

Het is een heel donkere Google-afbeelding die daar naar ons wordt getrokken. Amerikaanse aanklagers beschuldigen de multinational van verschillende antitrustschendingen. Met andere woorden, het bedrijf wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij verschillende concurrentiebeperkende praktijken, en in dit verband zou Veroordelingsdocument afgegeven (PDF). Het gaat onder meer om de vertrouwelijkheid van uw gesprekken De WhatsApp bespaar een dag Google Drive.

Ter herinnering: sinds 2015 kunnen Android-gebruikers dit doen Bewaar een kopie van hun WhatsApp-chats in Google Drive. Dit omvat berichten, evenals foto’s en video’s die zijn gedeeld met zijn contacten. Dit is een zeer praktische functie wanneer je wilt verander smartphone Zonder al die gegevens op de app te verliezen. Zo benadrukten het Google- en WhatsApp-team het feit dat: Back-ups Ze zijn versleuteld om privé te blijven.

letter ‘niet helemaal juist’

De 17 openbare aanklagers die de klacht tegen Google ondertekenden, citeren echter een memo die in 2016 intern werd verspreid waarin de vertrouwelijkheid van WhatsApp-gegevens die op Drive waren opgeslagen, in twijfel werd getrokken. Zo staat in de betreffende nota het volgende: Het huidige WhatsApp-gesprek over end-to-end-encryptie is niet helemaal juist».

WhatsApp stelt momenteel dat alle communicatie binnen zijn product end-to-end versleuteld is, met sleutels die alleen gebruikers bezitten. Ze leggen niet uit dat gegevens die door WhatsApp worden gedeeld met diensten van derden niet dezelfde garantie hebben. Dit omvat back-ups naar Google Drive.

De bedoeling van de interne memo was echter om deze informatie transparanter te maken, aangezien het specifiek het belang benadrukt van het waarborgen van “Gebruikers weten dat bij het delen van WhatsApp-mediabestanden met derden zoals Drive, de bestanden niet langer worden versleuteld door WhatsApp ».

READ  iOS 14.8, watchOS 7.6.2 en macOS 11.6 leveren Pegasus-kwetsbaarheid zonder een klik en zero day 🆕

liegen door weglating

Maar volgens de klagers, “Google heeft niets gedaan om dit misverstand recht te zetten. In plaats daarvan heeft het deze relevante informatie niet aan zijn klanten bekendgemaakt, met als doel meer Google Drive-gebruikers te blijven werven.Een blogpost die een jaar geleden, in 2015, werd gepubliceerd, beweerde dat de back-ups privé waren.

Google heeft ook verborgen dat het toegang heeft tot de WhatsApp-communicatie van gebruikers. Meestal kunnen gebruikers inloggen op hun Google Drive-account en de bestanden daarin bekijken. Maar volgens een interne memo van Google was Google “ondoorzichtig” bij het opslaan van WhatsApp-berichten van gebruikers in Google Drive. Als gevolg hiervan konden gebruikers niet inloggen op Google Drive om erachter te komen dat Google toegang had tot de gedecodeerde WhatsApp-communicatie.

Voor genereuze aanklagers lijdt het geen twijfel: Google heeft de privacy van opgeslagen WhatsApp-berichten verdoezeld”Het heeft geleid tot een grotere vraag naar de Google Backup-service. Gebruikers abonneren zich snel op een back-up van WhatsApp-contacten naar Google Drive».

Google-hoofdkantoor

Google-hoofdkantoor

Zo stelt het document dat in juni 2016 ongeveer 434 miljoen WhatsApp-gebruikers een back-up maakten van ongeveer 345 miljard WhatsApp-bestanden naar Google Drive en dat Google Drive in mei 2017 ongeveer 750 miljoen nieuwe WhatsApp-back-upaccounts verwierf.

De app liegt niet

De conclusie is droog. “Kortom, Google heeft er geen probleem mee om de privacy van bijna een miljard gebruikers te schenden als u hen helpt hun bedrijf te laten groeien.. Het lijdt geen twijfel dat Mountain View zijn verdediging zal voorbereiden om deze beschuldigingen te ontkennen. Merk ook op dat in de WhatsApp-app, in de back-upinstellingen, het volgende is gespecificeerd:Berichten en media die zijn opgeslagen in Google Drive worden niet beschermd door end-to-end WhatsApp-encryptie» (Zie de foto van Une).

READ  Bennu, de asteroïde met 0,057% "kans" om de aarde te raken - rts.ch

Het is mogelijk dat deze verduidelijking een paar jaar na het plaatsen van de back-uptaak ​​is toegevoegd.

De berichten-app stelt verschillende menu’s in op de iOS- en Android-apps om een ​​vereenvoudigde overdracht van gesprekken mogelijk te maken bij het wisselen van smartphone.
Lees verder