Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Werkloosheid, vervroegde pensionering, discriminatie… Hoe werkgelegenheid in hogere functies veranderde in een “enorme verspilling”

Werkloosheid, vervroegde pensionering, discriminatie… Hoe werkgelegenheid in hogere functies veranderde in een “enorme verspilling”

Al meer dan veertig jaar heeft Frankrijk ouderen uit de arbeidsmarkt gehaald. Tamani Chitambo/peopleimages.com/stock.adobe.com

Decryptie – De werkgelegenheidsgraad voor mensen tussen 60 en 64 jaar in Frankrijk behoort tot de slechtste in de Europese Unie. Het kostbare lek dat de regering besloot aan te pakken.

Soft skills, knowhow, ervaring… Veel bedrijfsleiders zeggen: topmedewerkers zijn een geschenk uit de hemel. Intentieverklaringen die echter lastig in cijfers te vertalen zijn. Frankrijk loopt nog steeds achter op zijn Europese buurlanden en kent een lage arbeidsparticipatie van werknemers die hun pensioen naderen. Een lek dat premier Elizabeth Bourne niet aarzelde om in zelden gebruikte termen te beschrijven. “Het negeren van de expertise en ervaring van ouderen is een enorme verspilling, en we zullen niet in staat zijn volledige werkgelegenheid te verwezenlijken zonder deze uitdaging aan te gaan.“, zei ze donderdag voor de presidenten die bijeenkwamen door de Confederatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen (CPME).

Overdreven term?

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 87% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items onmiddellijk.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Veel treinen zijn al vol, SNCF kan niet voor meer plaatsen zorgen