Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Werken op een poolstation op Antarctica?  Ervaring trekt aan, ondanks lage salarissen

Werken op een poolstation op Antarctica? Ervaring trekt aan, ondanks lage salarissen

voor het werk Een jaar in een geïsoleerd station Antarctica ? Honderden kandidaten, van wie de meesten jong zijn, haasten zich elk jaar om deze ‘uitzonderlijke ervaring’ te beleven. En laag niveau een vergoeding Demp hun enthousiasme niet.

half oktober, “Carrièredaten” Het werd georganiseerd in Brest Door het Franse Poolinstituut Paul-Emile Victor (IPEV). Elk jaar staat deze vergadering 320 toe Wetenschappers Om hun werk aan de palen te doen. Meer dan 200 mensen haastten zich om deel te nemen en de ervaring te beleven op het Frans-Italiaanse Concordia-station.

Veel profielen gezocht

“We zijn op zoek naar vaardigheden, maar ook naar interpersoonlijke vaardigheden, naar echt gemotiveerde mensen die weten waar ze hun voeten moeten zetten”, legt Laurence André Le Mareck, Human Resources Director bij Ipev, uit. Er is veel vraag naar loodgieters en elektriciens, evenals machinisten die sneeuwruimers en tractoren beheren die in twee weken tijd de 1.150 kilometer afleggen die Concordia van de kust scheidt.

“Het is erger dan het Internationale Ruimtestation”, legt Natalie Metzler, adjunct-directeur van het instituut, uit. ” [Sur l’ISS]Ze kunnen binnen 48 uur evacueren, terwijl wij… [à Concordia]Je moet enkele maanden wachten voordat de volgende boot arriveert. » Kandidaten moeten een medisch en psychologisch onderzoek ondergaan. In Concordia zijn de omstandigheden bijzonder vijandig, met een gemiddelde temperatuur van -63°C in de winter en -30°C in de zomer, en constante duisternis tijdens de Australische winter.

Salaris is een punt van discussie

De lonen variëren van slechts € 1.000 netto voor de overheidsdiensten (VSC) tot meer dan € 5.000 bruto voor contracten van bepaalde duur (kok, monteur, elektricien, enz.). “Bij dit soort taken is de financiële motivatie niet constant”, zegt Laurence Andre Le Marek.

READ  Dit is het ultieme apparaat voor gewichtsverlies, maar wees voorbereid om te worstelen

Salaris Dit was echter de reden achter de opstand van de VSC-winterbewoners in juni 2023, die hun salarissen zagen verlagen, nadat het herstel van ORSAF EBEV dwong socialezekerheidsbijdragen af ​​te trekken. Hoewel het contract een schadevergoeding van 1.024 euro “zonder voorschot op de kosten” omvat, komt het later in de maand per post dat de maandelijkse schadevergoeding “850 euro in oktober als gevolg van 950 euro” overgaat, en vervolgens de vermelding Zij.

Met de hulp van een advocaat hebben 37 winterbewoners EBEV op de hoogte gebracht van de werknemersstatus. “Ze zouden een contract voor bepaalde tijd moeten hebben”, zegt de advocaat die het instituut en zijn leiders bedreigt met een strafrechtelijke klacht wegens verborgen werk. ‘We maken misbruik van de status van de VSC.’ Ibev van zijn kant beweert dat hij geen enkele overtreding heeft begaan en probeert ‘de dialoog te herstellen’.