Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Welke toekomst heeft een tv-app na de veroordelingen van M6 en TF1?

Een nieuwe hit voor Molotov, de tv-app gemaakt in Frankrijk (Nu onder controle van Amerikaanse fuboTV) waarmee u tv kunt kijken vanaf een aangesloten computer, smartphone, tablet of tv. Na de M6 is het de TF1-groep die schadelijk is voor de gezondheid van het bedrijf.

De Rechtbank heeft al Molotov eiste 8,5 miljoen schadevergoeding aan TF1 voor zijn inbreuk. Zoals de M6-groep in decemberZijn rivaal beschuldigt Molotov ervan zijn zenders tweeënhalf jaar zonder vergunning uit te zenden.

Daarvoor (sinds 2015) tekenden TF1 en Molotov een overeenkomst waardoor laatstgenoemde op proef de zenders van eerstgenoemde gratis mag uitzenden. Deze overeenkomst liep medio 2019 af en is niet verlengd. Maar Molotov bleef de kanalen van de TF1-groep uitzenden zonder hem een ​​dubbeltje te betalen, hoewel de laatste de uitzendingen geleidelijk maakte: hoe meer abonnees, hoe minder Molotov betaalde. Maar het minimumbedrag is nog steeds 4 miljoen euro per jaar.

Molotov is van zijn kant van mening dat dit progressieve systeem oneerlijk is. Als de dienst 17 miljoen abonnees heeft, Slechts 4 miljoen zijn actief. Dus Molotov beschrijft deze berekeningsmethode als discriminerend.

Het is dus niet de mening van de gerechtelijke rechtbank van Parijs die dit overweegt “Molotov kan niet op een zinvolle manier beweren dat de berekeningsmethode die in de presentatie van TF1 is vastgelegd, discriminerend is, simpelweg omdat het niet in zijn voordeel is.”. En rijd het punt naar huis:

Een dergelijke situatie wordt uitsluitend veroorzaakt door het registratie- en accountbeheerformulier dat Molotov heeft gekozen en het is duidelijk dat hij niet van plan is te veranderen, vooral niet door regelmatig slapende accounts te deactiveren.

Het compensatiebedrag van 8,5 miljoen is dus bedoeld ter compensatie van de bedragen die Molotov niet aan TF1 heeft betaald. bonus, Molotov kan niet langer de zenders van de groep uitzenden: TF1, TFX, TMC en LCI.

READ  Elon Musk bevestigt zijn steun voor cryptocurrencies versus fiat-valuta's

Binnenkort het einde van de Molotov-app?

Deze veroordeling is opnieuw een klap voor Molotov, die in december 2021 al een tegenslag had. Het bedrijf moet 7 miljoen euro schadevergoeding betalen aan de M6-groepOm dezelfde redenen. Deze veroordeling ging gepaard met het verbod op het uitzenden van de zenders van de groep.

Een week na de veroordeling bereikten Molotov en M6 een akkoord. Molotov kan de kanalen van de groep uitzenden, maar alleen in het betaalde aanbod. Van de 4 miljoen actieve gebruikers van de app hebben slechts 250.000 toegang tot M6-groepskanalen. Volgens Les Echos.

Na deze twee veroordelingen kondigde Molotov aan dat hij dat niet wilde Commentaar op rechterlijke uitspraken. Het platform maakt het echter duidelijk “Al meer dan twee jaar heeft Molotov, ondanks talrijke herinneringen, geen aanbod ontvangen van TF1 om TF1-kanalen te distribueren naar zijn gratis gebruikers, in overeenstemming met zijn acties voor de mededingingsautoriteit.”. En om toe te voegen:

Molotov waarschuwt de overheid voor het feit dat de positie van de TF1-groep de vrije toegang tot zijn zogenaamde “gratis” kanalen voor miljoenen gebruikers bedreigt. Iedereen kan zich zorgen maken over de mogelijke gevolgen van het fusieproject aangewakkerd door de TF1-groep met de M6-groep, aangezien het erop lijkt dat ze na een paar weken de gratis toegang tot de primaire kanalen voor kijkers in gevaar willen brengen. Een belangrijke verkiezingsdeadline, waardoor elke notie van pluralisme in twijfel wordt getrokken.

Molotov heeft alle belangen “Het vinden van een redelijke en evenwichtige oplossing met TF1 Group stelt consumenten in staat om zijn gratis kanalen te blijven kijken”. Anders ziet zijn toekomst er somber uit.

READ  De top van de echt goede plannen om woensdag te pakken

Inderdaad, zonder de gratis toegang tot de TF1- en M6-groepskanalen die het grootste deel van de tv-kijkers wegzuigen, Molotov-show trekt niet de aandacht van kijkers. Molotov riskeert niet alleen nieuwe volgers aan te trekken, maar dreigt ook zijn abonneebestand te verliezen.

Molotov stelt zijn gebruikers gerust

Opgeroepen door de redactie wil Molotov gerustgesteld worden. Het bedrijf legt het uit Met hun toezeggingen aan de ADLC zijn de gesprekken met Task Force One erop gericht om binnenkort een nieuw contract af te sluiten.

Begrijp dat de kanalen van de TF1-groep binnenkort beschikbaar zullen zijn op de Molotov-app. We weten echter niet of het gratis toegankelijk zal zijn of dat het alleen beschikbaar zal zijn voor abonnees van het platform, zoals de M6. Eindelijk:

We kunnen u dan ook verzekeren dat de onderhandelingen met de TF1-groep zeer actief zijn en we kunnen ervoor zorgen dat deze uiterlijk binnen enkele weken op goede voet worden afgerond.