Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Welke rol zal Frankrijk spelen in Artémis, NASA’s programma om terug te keren naar de maan?

Welke rol zal Frankrijk spelen in Artémis, NASA’s programma om terug te keren naar de maan?

Maar wat gaan we doen op de maan? Op dinsdag werd Frankrijk het 20e land dat toetrad Een nieuwe golf van ruimteverkenning veiligheid. door te ondertekenen “Artemis-overeenkomst”, sluit zich aan bij het gelijknamige Amerikaanse NASA-programma, dat van plan is in de komende twee of drie jaar naar de maan te reizen. De uiteindelijke doelen zijn om daar een permanente menselijke aanwezigheid te vestigen, “veiligheidszones” te creëren om buitenaardse hulpbronnen te beschermen, of zelfs een halteplaats te bouwen voor bemande vluchten op afstand.

Francis Rocard, hoofd van de verkenningsprogramma’s van het zonnestelsel bij het National Center for Space Studies (CNES) legt uit: 20 minuten Welke rol zal Frankrijk spelen in dit fantastische ruimteavontuur?

Waarom wil Frankrijk deelnemen aan dit programma?

In tegenstelling tot de Amerikaanse Apollo-missies, die bijna vijftig jaar geleden werden uitgevoerd, bieden de Artemis-missies uiteenlopende perspectieven op samenwerking. “Deelname aan het Artemis-programma betekent deel uitmaken van een groot en ambitieus internationaal project. Het betekent ook dat we onszelf, via de European Space Agency (ESA), de mogelijkheid geven om uiteindelijk een astronaut naar de maan te sturen”, benadrukt Francis Rocard. Want zonder NASA heeft noch Frankrijk noch Europa de middelen om een ​​dergelijke expeditie alleen te maken, stelt de deskundige.

Hebben we ons echt nodig?

Frankrijk sluit zich aan bij het Artémis-programma na Canada, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne, Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en zelfs Brazilië… Dat zijn al heel wat mensen. Maar dankzij zijn ervaring zou Frankrijk, via het Europees Ruimteagentschap, rechtstreeks aan dit programma moeten bijdragen. Dit zou bijvoorbeeld het geval zijn met de Esprit-module, die communicatiemiddelen en -benodigdheden naar de Lunar Gateway, het station in een baan om de maan, zal brengen. Thales Alenia Space zou deze module in Frankrijk moeten ontwerpen, zegt Pascal Olter Girard, adjunct-directeur van programma’s op de strategieafdeling van het Franse nationale centrum voor ruimtestudies.

READ  Als u lege stoelen achterlaat in vliegtuigen, verkleint u het risico van blootstelling aan Covid-19 - de avondeditie van Ouest-France

“De European Space Agency heeft ook toegezegd om transportmodules genaamd ESM te leveren, die astronauten bij elke vlucht naar de maan zullen vervoeren”, voegt Francis Rocard toe. Delen van laatstgenoemde kunnen echter worden vervaardigd door grote fabrikanten zoals Thales of Airbus, waarvan de centra in Frankrijk zijn gevestigd.

Worden er Franse astronauten gestuurd?

“Alle bijdragen van de ESA stellen het in staat om legitiem te beweren een Europese astronaut naar de maan te sturen. Het maakt deel uit van de deal”, legt het hoofd van het National Center for Space Studies uit. En als er op dit moment niets is opgelost, hebben sommigen hebben zich al gepositioneerd.

Afgelopen januari bevestigde Thomas Pesquet, die amper terugkeerde van het internationale ruimtestation ISS, dat de maan “de volgende stap” was. Met de huidige dynamiek, de plaats van Frankrijk, de plaats van Europa, is dit niet onmogelijk. Dus ik zal er alles aan doen om het te laten gebeuren, en ik sluit mijn vingers stevig”, zei hij tegen BFMTV. Het optimisme blijft. Eind mei beweerde de astronaut dat hij “in goede vorm” was om deel te nemen aan de Artemis-maanvluchten.

Hoeveel gaat Frankrijk kosten?

Als het gebruikelijk is, dan zijn de ondertekening van overeenkomsten over het algemeen verbintenissen om betaalde diensten te verlenen, Artémis-overeenkomsten zijn een beetje anders. “Dit zijn principiële afspraken, waarbij het niet direct om geld gaat”, zegt Francis Rocard. De ondertekenende staten verbinden zich er bijvoorbeeld toe de bemanning in moeilijkheden te helpen. »

Wat is het standpunt van Frankrijk over “veilige zones”?

In het Artemis-verdrag is er één controversiële procedure. Het biedt, zoals we hierboven al zeiden, de mogelijkheid om “veiligheidszones” te definiëren, met name om de exploitatie van hulpbronnen, zoals water op het oppervlak van de maan, te beschermen. Behalve dat het verdrag van 1967 elke “nationale toe-eigening” van deze middelen verbiedt.

READ  Wat vind je daar en hoe installeer je het op de iPhone?

Over dit onderwerp zijn er nogal wat discussies geweest in Frankrijk. Pascal Olter Girard vertelde AFP en concludeerde dat “volgens onze analyse de Artemis-overeenkomsten niet in strijd zijn met het verdrag van 1967.” “Frankrijk heeft getekend omdat het het ermee eens is dat de exploitatie van buitenaardse hulpbronnen niet betekent dat het planetaire lichaam wordt toegeëigend”, aldus Francis Rocard. Het is enigszins vergelijkbaar met internationale wateren op aarde. Ze zijn van iedereen, maar we hebben het recht om daar te vissen. De maan is duidelijk een publiek goed waarvan de hulpbronnen kunnen worden geëxploiteerd.