Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Weer komend weekend: koeler, droger maar natte sneeuw in de ochtend

Weer komend weekend: koeler, droger maar natte sneeuw in de ochtend

Het lagedruksysteem dat verantwoordelijk is voor het winterse weer van deze week heeft de neiging zich terug te trekken richting Midden-Europa en het Middellandse Zeegebied onder invloed van de anticycloon die boven de Atlantische Oceaan sterker wordt. Als gevolg hiervan zal het weer beginnen te verbeteren, maar het zal erg koud zijn, maar niet overdreven.

Best een rustig weekend, maar wel koud met strenge vorst

komende zaterdagHet weer is over het algemeen rustig, maar bewolkt en koud. Laaghangende bewolking en af ​​en toe aanvriezende mist houden aan. In het zuidwesten kan er wat lichte regen vallen aan de rand van een in Spanje gecentreerde depressie met weinig sneeuw vanaf 700 meter boven zeeniveau.

Het is koel in de ochtend met wijdverbreide vorst tussen -8 en 0°C. In de namiddag verschijnen er maxima van 0°C in de vlakte van de Elzas en de Rhône-Alpen tot 8°C nabij de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.

volgende zondag, De situatie zal enigszins veranderen aangezien het weer koud blijft, maar overwegend mistig tot zeer bewolkt. Net als de vorige dag kunnen er in het zuidwesten enkele buien ontstaan. We zullen uitkijken naar een mogelijke verslechtering in het noordwesten waar wat regen wordt verwacht, waarschijnlijk voorafgegaan door een paar vlokken.

Het blijft bitter koud, vooral ’s ochtends als de thermometer plaatselijk tot -10°C zakt op de vlakte in het oosten. In de middag blijft het koeler in het oosten met nul graden Celsius in de vlaktes tot 8 graden Celsius bij de Atlantische Oceaan en langs de Middellandse Zee.

READ  Eiwitten om microplastics uit de oceanen te verwijderen?