Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat zullen de Fransen in 2023 het meeste besparen?

Wat zullen de Fransen in 2023 het meeste besparen?

Het jaar 2023 loopt ten einde en het is tijd om te analyseren waar de Fransen hun spaargeld hebben kunnen opbergen. Tussen traditionele beleggingen, bankbeleggingen of zelfs pensioenspaarplannen zijn er tal van mogelijkheden om uw geld te beleggen.

Traditionele beleggingen zijn nog steeds populair

Van de klassieke spaaropties geven de Fransen nog steeds de voorkeur aan meerdere om de groei van hun kapitaal te verzekeren:

  • levensverzekering : Levensverzekeringen, een favoriete belegging van de Fransen, bieden een breed scala aan beleggings- en fiscaal voordelige instrumenten.
  • Boekje A : Met een herwaardering van 3% in augustus 2023 blijft dit belastingvrije spaarboekje populair bij Franse spaarders, vooral als liquiditeitsreservoir.
  • Acties : Zelfs als ze een risico op kapitaalverlies met zich meebrengen, worden aandelen nog steeds gewaardeerd vanwege hun hoge rendementspotentieel op de lange termijn.
  • Vastgoed : Met belastingverminderingsregelingen zoals Pinel of Denormandie blijft onroerend goed veel investeerders aantrekken die activa willen opbouwen.

Hoewel er nog steeds een groot aanbod is, is de populariteit van investment banking in 2023 licht gedaald. De belangrijkste reden hiervoor is de lagere rente die wordt aangeboden. Sommige investment banking-activiteiten bieden echter nog steeds aantrekkelijke rendementenmet name termijnrekeningen en superspaarrekeningen, die gedurende een beperkte tijd speciale promotietarieven kunnen bieden.

Succesvol pensioenspaarplan (PER)

Het pensioenspaarplan heeft in 2023 een groeiend aantal spaarders aangetrokken dankzij de fiscale voordelen en de flexibiliteit van het gebruik ervan. In feite staat PER het volgende toe:

  • Om vrijwillige betalingen af ​​te trekken van hun belastbaar inkomen,
  • Om te beleggen in een breed scala aan activa (aandelen, obligaties, onroerend goed, enz.),
  • Om uw spaargeld bij pensionering uit te wisselen in de vorm van een lijfrente of kapitaal.
READ  Elon Musk wil ontbossing bestrijden en de Amazone verbinden

Onder de acteurs die goed werk leveren, rekenen we Yumoni. Deze Franse investeringsmaatschappij onderscheidt zich door lage vergoedingen en geautomatiseerd portefeuillebeheer.

Nadat het beheerd vermogen meer dan een miljard euro bedroeg, Yumuni verleidt door gebruiksgemak en aantrekkelijke prestatiesVooral op het gebied van levensverzekeringen.