Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat weten we over ‘Vissen’, de intrigerende rode vlek op Pluto?

Beelden verkregen door New Horizons toen het Pluto naderde, onthulden de aanwezigheid van een donkerrood gebied genaamd “Vissen” op het oppervlak. De oorsprong van dit artikel blijft onduidelijk.

Wat zit er werkelijk in Pluto’s “walvis”, dat donkerrode gebied op het oppervlak van de dwergplaneet, ook bekend als Cthulhu macule? Er wordt aangenomen dat deze roodachtige vormen kunnen worden verklaard door de aanwezigheid van tholin-moleculen. Echter, de resultaten van een studie gepubliceerd in Icarus Op 2 juni 2021 werd hij gespot door WetenschapAlert Op 22 juni lijkt het deze hypothese te kwalificeren.

Hoewel Pluto in 2006 de status van planeet werd ontzegd, blijft het toch een opmerkelijk hemellichaam: het is de grootste dwergplaneet in het zonnestelsel en het eerste trans-Neptunus-object (zijn baan bevindt zich hieronder). ” De vlucht van de New Horizons-ruimtesonde boven Pluto in juli 2015 onthulde een roodachtig equatoriaal gebied, Tholho genaamd, bedekt met een donkere, niet-ijzige substantie waarvan de oorsprong en samenstelling nog niet zijn vastgesteld. ‘, aldus de auteurs.

De roodste kleuren op het oppervlak van Pluto

Voordat New Horizons in juli 2015 over de ster vloog, waren de enige gegevens die we hadden over de samenstelling van het oppervlak afkomstig van de Hubble-ruimtetelescoop of telescopen op aarde. Gaan, ” Het afleiden van de samenstelling van het oppervlak van Pluto is van het grootste belang om de algemene samenstelling ervan beter te begrijpen en om de interacties tussen het oppervlak en de zwakke atmosfeer van Pluto te begrijpen. »» Kunnen we inlezen Icarus.

Dankzij New Horizons krijgen we ongekende beelden van Pluto en zijn landschap. Het beroemde Westen Pluto’s ‘bevroren hart’Onder de evenaar van de dwergplaneet is op deze afbeeldingen duidelijk een gebied met donkerrode materie te zien. ” De grootste van deze donkerrode vlekken (…) Het wordt de Cthulhu-regio genoemd en heeft enkele van de roodste kleuren op het oppervlak van Pluto ‘, beschreven door de auteurs. Let op: de gebiedsnaam Cthulhu wordt onofficieel gebruikt door leden van de New Horizons-missie en is niet goedgekeurd door de International Astronomical Union (IAU).

READ  Brute tsunami's en eindeloze aardbevingen: de plaag van de asteroïde die de dinosauriërs doodt
Belangrijke locaties op Pluto zoals gezien door New Horizons, inclusief de Cthulthu-regio. // Bron: Flickr / CC / NASA / JHU-APL / SwRI / Thomas Appéré

Wat zijn tholinen?

Om het bestaan ​​van deze regio te proberen te verklaren, was de hypothese gebaseerd op complexe tholins. in 2015NASA legde uit hoe deze verbindingen op Pluto kunnen worden gevonden: een bepaalde kleur die aanwezig is in ultraviolet zonlicht, door methaanmoleculen in de atmosfeer van Pluto te bereiken, zou chemische reacties kunnen veroorzaken aan de oorsprong van deze tholens. Deze verbindingen zullen niet specifiek zijn voor Pluto: er zullen ook Titan en Triton zijn, de grootste manen van Saturnus en Neptunus.

Dit is de hypothese die de auteurs van de nieuwe studie wilden verdiepen. Om dit te doen, wilden de onderzoekers tholins in het laboratorium nabootsen, onder omstandigheden die de atmosfeer van Pluto nabootsen, om te bestuderen hoe het licht reflecteert. Dit werd vergeleken met spectra die door New Horizons werden verzameld toen ze dit hemellichaam naderden. Het blijkt dat de twee niet helemaal bij elkaar passen.

Nog geen bevestigd resultaat

« Vanwege de resterende verschillen tussen de typische oppervlaktespectra en New Horizons-gegevens, kunnen we nog geen definitieve conclusie trekken over de oppervlaktesamenstelling en eigenschappen van de Cthulhu-regio, en in het bijzonder de fijnchemische aard. rode stof ‘, let op deze geleerden.

Ze concluderen niet dat tholins niet per se verantwoordelijk zijn voor Pluto’s ‘walvis’, maar het is niet onmogelijk dat iets anders werkt. Toekomstige experimenten met de verbinding tholin kunnen helpen erachter te komen wat het precies is.

Bekijk de wereld vanuitDe ruimte

Deel op sociale media

READ  Deze haarstylist onthult 3 haaraanwijzingen die aangeven dat je je haar moet veranderen in tijden van stress

Vervolg van de video