Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat vertellen uw oren over uw gezondheid?

Wat vertellen uw oren over uw gezondheid?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn je oren niet alleen bedoeld om te horen. Ook kunnen zij u veel vertellen over uw gezondheid. Dat blijkt uit de deskundigen, wier verklaringen zijn geciteerd zonZe kunnen in eerste instantie detecteren of u risico loopt op een hartaandoening.

Als u dus jonger bent dan 60 jaar en een diagonale plooi in uw oorlel heeft, loopt u mogelijk een groter risico op coronaire hartziekten. Dit merkteken, ook wel het ‘merkteken van Frank’ genoemd, is gezien bij Steven Spielberg en George W. Bush. Sommige onderzoekers zijn van mening dat de vouw in de oorlel verband houdt met het verlies van elastine en elastische vezels in de huid, hetzelfde proces dat de bloedvaten beschadigt bij coronaire hartziekten. Ter herinnering: coronaire hartziekte kan niet worden genezen, maar behandeling kan de symptomen helpen beheersen en het risico op problemen zoals hartaanvallen verminderen.

Lees ook: Lippenbalsem: Door deze veelgemaakte fout loop je het risico op SOA’s, onvruchtbaarheid en zelfs kanker

Aan de andere kant, als je last hebt van tinnitus, kan dit duiden op problemen met je bloeddruk, vooral als je nog niet net terug bent van een muziekfestival. Hoge bloeddruk, ook wel hoge bloeddruk genoemd, treedt op wanneer de druk in uw bloedvaten ongewoon hoog is. Dit kan gevaarlijk zijn als het niet wordt behandeld.

video- Gezondheidsdagboek – Dr. Christian Recchia: “Tinnitus kan je elke dag gek maken, en het gebeurt vaak zonder dat je het merkt”

Heeft u last van jeuk in uw oren?

Tegelijkertijd rapporteerden experts een ander fenomeen dat verband hield met de oren. Mensen met jeukende oren kunnen dus het slachtoffer worden van een schimmelinfectie, wanneer schimmels (meestal Aspergillus en Candida) groeien en zich verspreiden in de gehoorgang. Wanneer aspergillus een schimmeloorontsteking veroorzaakt, kunt u gele of zwarte stippen en vage witte vlekken in de gehoorgang zien. Aan de andere kant, als de boosdoener Candida is, zie je mogelijk een dikke witte afscheiding uit je oor komen.

READ  Ruimte: in foto's, hier zijn de verbazingwekkende ontdekkingen van de James Webb-telescoop

Let ook op de textuur van oorsmeer, een stof die ervoor zorgt dat insecten en vuil de gehoorgangen niet binnendringen. Als het nat en plakkerig is, is dit niet normaal. In het verleden suggereerden sommige onderzoeken dat natte was een teken zou kunnen zijn van een ABCC11-genmutatie, die het risico op borstkanker kan verhogen. Ten slotte kunnen oren die weinig tekenen vertonen (kleine vlezige gezwellen) ook wijzen op een nierziekte, vooral bij pasgeborenen.

video- Spider kruipt in zijn oor terwijl hij slaapt