Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat te doen om de impact van koud weer te verminderen?

Houd niet van elektrische winterauto’s. Je hebt deze zin misschien eerder gehoord, en hoewel het waar is, is het eigenlijk niet zo eenvoudig. In dit rapport gaan we in op de impact van koudere temperaturen en barre klimaten op het verbruik van batterijen en elektrische voertuigen, en hoe we deze kunnen verminderen.

Mercedes-equivalent

Bron: Mercedes

Koude temperaturen komen eraan en voor degenen die hun eerste winter in een elektrische auto gaan beleven, kunnen er nare verrassingen komen. Als je teleurstellingen wilt voorkomen, of gewoon weet wat je kunt verwachten, dan is dit bestand iets voor jou. Van verbeterde verwarming tot beperkt regeneratief remmen, inclusief best practices voor snel opladen, laten we eens kijken wat de winter voor ons in petto heeft!

Verbruik kan stijgen bij koud weer

La situation vous est peut-être familière : vous partez au petit matin pour votre habituel où vous consommez autour de 10% de battery, mais aujourd’hui, vous remarquez que la consommation a batter double, et vous êtes 20% deputés Bij aankomst . Geen paniek, uw auto heeft geen probleem: Het is normaal dat het verbruik stijgt als de temperatuur daalt.

Tussen de koude batterij en het passagierscompartiment voor snelle verwarming verschijnen deze extra verbruiken, die niet worden gevonden tijdens zonnige dagen, bij een lagere temperatuur buiten. Over het algemeen kunt u, als u in de winter onder moeilijke weersomstandigheden lange reizen plant, tot 30% meer verbruiken dan wanneer de omstandigheden ideaal zijn.

Wees echter niet bang: er zijn oplossingen om de gevolgen van de winter te verminderen, eenvoudig te implementeren oplossingen die comfort en een redelijk verbruik combineren. Afhankelijk van het voertuig kunt u met de mobiele app, zonder dat u daadwerkelijk in de auto hoeft te stappen, bijvoorbeeld het opladen en verwarmen plannen. Voordeel: Zorg voor optimale omstandigheden voor elk vertrek.

Verwarmingsregeling vanuit de Tesla-app

Verwarmingsregeling vanuit de Tesla-app // Bron: Bob Jouy voor Frandroid

De belangrijkste reden voor de daaropvolgende stijging van het verbruik is de verwarming van het passagierscompartiment als het erg koud weer is. In feite zal de auto over het algemeen nodig zijn om de cabine snel te verwarmen. Om dit te doen, zal het ventilatiesysteem op volle toeren draaien. Afhankelijk van het voertuig kan dit een onmiddellijk verbruik van 6 kW bereiken, wat in extreme gevallen overeenkomt met 3 kWh verbruikt in 30 minuten.

Laten we dit verbruik in de context van stadsverkeer plaatsen: als het verbruik zonder verwarming op een rit van 15 kilometer van 30 minuten 150 W/km is, met volledige verwarming, kan het 350 W/km bereiken, meer dan het dubbele. ! Gelukkig, Deze explosie is vooral duidelijk aan het begin van de vlucht en het effect zal vervagen als de vlucht langer duurt.

In ieder geval zal het efficiënter zijn om stoelverwarming en stuurwiel te gebruiken – als deze in uw auto aanwezig zijn. Dit kan u een beetje batterij besparen wanneer u het nodig heeft.

Koude batterij en de gevolgen ervan

De accu van de elektrische auto heeft een ideale bedrijfstemperatuur. In de overgrote meerderheid van de gevallen varieert de temperatuur tussen de 20 en 40 graden Celsius. Gezien het feit dat we het hebben over enkele honderden kilo’s, zal de energie die nodig is voor een aanzienlijke temperatuurstijging aanzienlijk zijn, en dit kan niet in een oogwenk worden gedaan.

Opladen in gedegradeerde modus

In de periode dat de accu te koud is om nominaal te functioneren, zal de auto er alles aan doen om de accu te sparen en dit heeft gevolgen voor het rijden en opladen. In sommige extreme gevallen komt het zelfs voor dat de auto helemaal niet kan worden opgeladen, totdat de accu voldoende is opgewarmd.

Renault Zoe oplaadcontact

Renault Zoe oplaadcontact // Bron: Jean-Brice Lemal voor Renault Frankrijk

Neem als voorbeeld het geval van Tesla. Als de accutemperatuur te laag is om hem snel op te laden – door hem aan te sluiten op een huishoudelijk stopcontact van 3 kW – kan alle energie worden besteed aan het laten draaien van de motor(en). Het systeem verwarmt dan de batterij in plaats van deze op te laden.

Dit kan onbedoelde gevolgen hebben: Het opladen kan enkele uren langer duren dan verwacht, terwijl de batterij op de juiste temperatuur is.

Beperkt regeneratief remmen

Op dezelfde manier als opladen, wordt regeneratief remmen ernstig beïnvloed door een zeer koude batterij. Dit punt is vrij logisch, omdat het eigenlijk betekent dat de batterij moet worden opgeladen, gebruikmakend van de energie die wordt geproduceerd door de motoren die generatoren worden.

Dus met een batterij die niet zoveel ingangsvermogen verbruikt als gewoonlijk, heb je te maken met beperkt regeneratief remmen, wat in extreme gevallen kan ontbreken. Als je gewend bent om met één pedaal te rijden, zal het nodig zijn om het rempedaal herhaaldelijk in te trappen, terwijl de groep opwarmt.

beperkt vermogen

Het maximale vermogen dat beschikbaar is bij de batterij-uitgang wordt beïnvloed door de temperatuur van het pakket. Verwacht dus geen records in acceleratie te breken als je de auto ’s nachts in de kou laat staan. Afhankelijk van het model kan vermogensreductie meer of minder belangrijk zijn, maar in de meeste gevallen zal het plaatsen van uw voet op de grond uw hoofd niet stabiliseren in de stoel zoals gewoonlijk.

Express dropshipping

Ten slotte is er een bepaald fenomeen dat sommige elektrische auto’s treft die hun batterij niet warm genoeg kunnen houden als de buitentemperatuur te laag is, zelfs na enkele uren rijden: een snelle lading zal verslechteren, soms dramatisch.

Hyundai Kona elektrisch

Hyundai Kona Electric heeft een Ionity-station // Bron: Yann Lethuillier voor Frandroid

Met voertuigen die beweren meer dan 200 kW op te laden, kan het aansluiten op een snellader in de winterkou een ervaring blijken te zijn die ver afstaat van wat de fabrikant belooft.

Praktische tips voor de winter

Zoals u nu zult begrijpen, kan het verbruik aanzienlijk stijgen, wordt regeneratief remmen beperkt en zal het laadvermogen niet optimaal zijn. Maar is dit noodzakelijkerwijs onvermijdelijk? Wat kan er gedaan worden om deze teleurstellingen te verminderen?

Met de meeste elektrische auto’s kun je dat doen Preconditionering van het passagierscompartiment, en in sommige gevallen de batterij, zodat u zelfs bij vriesweer kunt genieten van de nominale werking. Praktisch gesproken stelt u de starttijd in en start de verwarming een paar minuten eerder, zodat u geen energie hoeft te besteden aan het verwarmen van de cabine.

Bron: Frandroid

Bron: Frandroid

Bij sommige auto’s is deze preconditioning alleen mogelijk wanneer deze is aangesloten op het stopcontact, wat het nut ervan beperkt als u buiten staat zonder de mogelijkheid om op te laden. In het geval dat u bent aangesloten op een laadstation, voorkomt deze voorwaarde dat de batterij leegloopt. De stroom wordt rechtstreeks afgenomen van de oplader waarop u bent aangesloten.

Tot slot, om teleurstellingen met betrekking tot verslechterde verzending te voorkomen, is het belangrijk om: Het wordt aanbevolen om op te laden wanneer de batterij heet is. Zo is het tijdens een lange reis van meerdere dagen met vooral een nachtrust interessant om de avond van aankomst na uren rijden op te laden en de accu op te warmen. In plaats van ’s morgens vroeg wanneer de batterij de hele nacht nodig heeft om af te koelen.

Als deze goede praktijk onder alle weersomstandigheden geldig is, zal de negatieve impact van een koude batterij nog meer voelbaar zijn bij winterse temperaturen. Als je eraan denkt om de kleine tips die in dit bestand worden genoemd toe te passen, dan komt alles goed. Wees in ieder geval niet verbaasd als je in de zomer niet dezelfde ervaring hebt als in de winter in een elektrische auto, natuurlijker is er niets.

Kleinere motor, geen versnellingsbak, accu’s voor meerdere jaren gegarandeerd, minder gebruikte remblokken… Daarom hebben elektrische auto’s minder onderhoud nodig dan verbrandingsauto’s.
Lees verder

READ  Zoogdieren kunnen in een noodsituatie door de anus ademen (studie)