Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is het Europese teleportecosysteem in 2030-2050?

Ruimte is tegenwoordig een geostrategisch vraagstuk en het gebruik ervan zal de komende jaren sterk toenemen door de versnelling van investeringen. Ruimteactiviteiten zullen niet beperkt blijven tot lage geostationaire banen. Morgen zullen de nieuwe toepassingen ons naar de maan en Mars brengen. Om al deze nieuwe bestemmingen en markten te bereiken, denkt de European Space Agency al na over dit toekomstige ecosysteem en teleportatiesystemen om al deze plaatsen te bereiken. Uitleg Rudiger Albatt, programmadirecteur van Ariane 5, zet zich in om zich voor te bereiden op de toekomst van ruimtevervoer.

Ontdek de Sollicitatiegesprekken Van onderzoekers, fotografen en reizigers die getuige zijn van een veranderende wereld onder het juk van de opwarming van de aarde.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] ruimtetoerisme
Het is een activiteit die niet nieuw is, maar die meer en meer “beschikbaar” wordt dankzij programma’s onder leiding van Virgin Galactic of SpaceX, ruimtetoerisme luidt het begin in van een nieuw ruimteavontuur!

In deDit is geweldigWe denken al na over Ariane 6 en Vega-C en teleportoplossingen die in 2030-2050 kunnen worden geïmplementeerd! Ongekende vooruitziende blik die het Agentschap” Doe het niet alleen ‘, legt Rudiger Albat, hoofd van het programma, uit Ariane 5 NS James Webb En SAP We zijn vastbesloten om ons voor te bereiden op de toekomst van ruimtevervoer.

Als onderdeel van haar nieuwe initiatief over Europese oplossingen voor ruimtevervoer die nodig zijn voor het komende decennium (Nieuwe Europese teleportatieoplossingen, NESTS), en om zijn voorstellen voor de volgende ministeriële conferentie voor te bereiden, wenste het Europees Ruimteagentschap ” De mening van Europese industriëlen over dit onderwerp in de ruimtevaartsector, of het nu natuurlijk onze historische partners zijn maar ook alle start-ups en bedrijven in nieuwe ruimteVooral degenen die mini-draagraketten maken ».

READ  Wat is bescherming tegen nieuwe varianten?

NESTS is dus geen programma dat bedoeld is om een ​​futuristische draagraket te bouwen, maar eerder een voorstel van elementen voor ” Een routekaart en kader voor een kortetermijnpresentatie van deze teleportatieoplossingen, ter voorbereiding van de volgende zitting van de Raad op ministerieel niveau, gepland voor november 2022 “Deze oefening van vooruitziendheid is niet alleen onfeilbaar.” Nadenken over de architectuur van deze toekomstige draagraketten Hij moet zich ook voorstellen. NSmilieusysteem Geprojecteerde ruimte- en ruimteoperaties in 2030-2050 “Voor verschillende ladingen zoals” De NSTelecommunicatie, observatie, navigatie, wetenschap, exploratie, scheepvaart en vracht, evenals bemande ruimtevaart ».

De verwachte hausse in de ontwikkeling van de ruimte-economie

Tegen die tijd zullen voor het verwachte nieuwe gebruik van de ruimte sterke lanceringssnelheden nodig zijn om te bereiken oogkas De bas die kan dienen als a assen Wissel naar hogere banen, naar en rond de maan, naar en rond Mars en waarom niet meer naar Mars toe?asteroïden om hun hulpbronnen te exploiteren.

De teleportsystemen die vandaag in gebruik zijn, zullen niet aan deze toekomstige behoeften kunnen voldoen. Dat is waarom” nodig voor herdefiniëren “Vooral omdat er twee soorten vluchten worden onderzocht”, Wat betreft Rechtstreeks naar de bestemming, ofwel door eerste aflevering in een tussenbaan gevolgd door een transfer naar de eindbestemming Het doel van NESTS is dus: Krijg een redelijk nauwkeurig beeld van langetermijntrends en potentiële ontwikkelingen op alle gebiedenSollicitatieBij de voorbereiding rekening houden met de behoeften van toekomstige programma’s “NESTS zal ook de vrijgavepercentages naar alle gespecificeerde bestemmingen beoordelen.” Om een ​​reeks teleportatieoplossingen in te schatten en te verbeteren Hiervoor selecteerde de European Space Agency drie consortia om de volgende vragen te beantwoorden:

  • Wat zijn de teleportatiebehoeften tegen 2030?
  • Voor welke diensten?
  • Wat zijn de transportoplossingen om aan deze toekomstige behoeften te voldoen?
READ  Sanofi-vaccin is eindelijk thuis

Deze drie verenigingen zijn:

  • Europees team rond ArianeGroup, ThalesAlenia Space, Airbus, D-Orbit, Telespazio en het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie in Lausanne;
  • Italiaans team rond Avio, gekoppeld aan AlixPartners en SDA Bocconi-school voor management;
  • Duits team met RFA (Rocket Factory Augsburg), OHB en het Aerospace Systems Institute in DLR.

Als antwoord wil ESA een volledig script” Stel je voor als een reisbureau, waar voertuigen meerdere markten en bestemmingen binnen een ecosysteem bedienen, beginnend bij een lage baan om de aarde en zich via de maan naar Mars uitstrekken. Maar, verzekert Rudiger Albatt, We erkennen ook dat scenario’s, hoe goed geconstrueerd ook, nooit nauwkeurig, precies en stabiel zijn, dus het zullen sterke aannames zijn, maar onderhevig aan min of meer voor de hand liggende veranderingen. ».

De ruimte is in zekere zin geleidelijk het achtste continent geworden

Er zijn twee soorten onzekerheid in deze verkenning. eigenlijk ” Het is moeilijk om de toekomstige ontwikkeling van markten te voorspellen, zoals die met betrekking tot bemande ruimtevaart,Het internet der dingen en neem contact op “… om deze onzekerheid te begrijpen, moeten we ons bewust zijn van de oorsprong van ruimtelijke gegevens en” Toegang Nieuwe concurrenten zorgen voor de opkomst van nieuwe diensten en zakelijke kansen De aard en omvang van deze diensten zijn moeilijk te voorspellen zeker “.

Europese bemande vluchten ter discussie

Het tweede teken is enigszins gemeenschappelijk. Wat betekent ” We moeten ons afvragen waar Europa heen wil op het gebied van bemande ruimtevaart “.Of we blijven achter,” Eenvoudige gebruiker van diensten buiten Europa of we beslissen Speelt een leidende rol en werkt mee aan de ontwikkeling van een bemande ruimtevaartprogramma “.op dit moment,” Er is geen duidelijk politiek standpunt “. Een discussie in deze richting zou op 19 november kunnen starten tijdens de Intermediaire Raad van Ministers.” Het kost minder dan 10 miljard euro om te krijgen bemand ruimtetransportsysteem Het kan in minder dan acht jaar worden bereikt.

READ  Covid-19: 11 maanden ziek, record langste infectie

Op het gebied van draagraketten bereidt het Europees Ruimteagentschap zich al voor op die toekomst met ” Acquisitieprogramma’s voor technologische bouwstenen, met name in hergebruik, vloeibare en elektrische voortstuwing en vergroening van een aantal technologieën Het is geen verrassing dat de toekomstige bommenwerpers van Europa herbruikbaar en door vloeistof aangedreven zullen zijnwaterstof en methaan. afbetalen stevigHet is duidelijk dat Avio’s specialisatie niet zal worden opgegeven en zijn plaats zal krijgen in de toekomstige strategie van Europese lanceerplatforms, met name om de onmiddellijke kracht van exploratie te bieden.

Om zich op deze toekomst voor te bereiden, moet het Europees Ruimteagentschap ook zijn rol in twijfel trekken. ” Financiert een ontwerpbureau nog steeds projecten door staatsfondsen terug te betalen of wordt het een “ontduiker” door technologieën te ontwikkelen en te verwerven die geen enkel bedrijf kan financieren, of een partner-klant om demonstratiediensten te leveren? “.Europa kan ook profiteren van NESTS om opnieuw verbinding mee te maken.” Een beetje durf met de ontwikkeling van ultragroene, herbruikbare draagraketten om bijvoorbeeld de Verenigde Staten en China voor te blijven ».

En als de verborgen gok van NESTS is om nooit meer een revolutie teweeg te brengen in teleportatie, zoals Europa het zo goed deed met Ariane Launcher 5, een standaard in de commerciële markten voor satellieten gelanceerd in transportbaan Geostationair.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?