Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is dit nieuwe label dat tegen de zomer op de verpakking moet verschijnen?

Wat is dit nieuwe label dat tegen de zomer op de verpakking moet verschijnen?

Donderdag maakte de regering via de minister van Consumentenzaken, Olivia Gregoire, haar voornemen bekend om nieuwe etiketten op voedingsproducten te lanceren om klanten te informeren over de herkomst van de ingrediënten.

Tegen volgende zomer moet er een nieuw etiket op de voedselverpakkingen verschijnen om consumenten te informeren over de herkomst van voedselingrediënten. De aankondiging werd donderdag gedaan door minister van Consumentenzaken Olivia Gregoire, die in een microfoon sprak Zuid-Radiobespreek dit project “Herkomstpunten”.

Ik stel voor dat belanghebbenden uit de agrovoedingsindustrie de komende weken samenwerken rond dit belangrijke onderwerp van transparantie., voegde ze eraan toe. Het doel is om de consumptie van lokale producten aan te moedigen en zo de Franse productie prioritair te stimuleren. “Soms besluit je iets duurder te kopen omdat het Frans is.”', constateerde de minister, knipogend naar de boeren. De regering steekt haar ambitie bij het opzetten van dit systeem niet onder stoelen of banken. “Op vrijwillige basis”Tegen volgende zomer.

Het stimuleren van de consumptie van lokale voedingsproducten

Tegenwoordig eet je mayonaise, op het etiket staan ​​eieren van Franse oorsprong, maar niets over de olie, die toch 70% van het product uitmaakt »Als voorbeeld noemt hij het kabinet van de minister, dat hij noemde TF1. “Het idee is niet om een ​​oordeel te vellen, maar om consumenten van alle benodigde informatie te voorzien, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken “, Uitleg communicatie.

Terloops werd onthuld dat een eerste versie van het logo zou worden voorgesteld als basis voor discussies. De discussies zouden zich moeten uitstrekken tot degenen die vrijwillig aan dit project willen deelnemen. Percy plant al een overlegkader dat fabrikanten, distributeurs en consumentenverenigingen moet samenbrengen. Hij legt uit dat ze vanaf half maart zullen worden ontvangen om de harmonisatielijnen van deze index te bepalen, die producten onder de aandacht zullen brengen die meer ingrediënten van Europese of Franse oorsprong bevatten. Zuid-Radio.

“Degenen die het snel zullen adopteren zijn spelers waarvan de componenten bijna allemaal van Franse afkomst zijn […] Maar het zal dan door andere bedrijven worden overgenomen, want als sommigen het aanbieden en anderen niet, zal de consument zich onvermijdelijk afvragen over de herkomst van het product waarop niets wordt vermeld. “, Hij plaatst het kantoor van Olivia Gregoire, die hoopt brede steun voor het regime te verwerven.

READ  Elders werken tijdens ziekteverlof is niet oneerlijk

En om dat vast te stellen “Deze discussie zal plaatsvinden op Europees niveau, dus we kunnen ook verwachten en laten zien dat we iets kunnen bereiken dat gunstig is voor onze consumenten en boeren.” Dat uitleggen “S“Er is een commitment, we hebben een Europese regel nodig zodat alle fabrikanten dezelfde beperkingen hebben.” Houd er rekening mee dat deze maatregel alleen verplicht kan zijn als deze wordt aangenomen door Brussel, dat er tegen 2025 voor moet zorgen.