Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is de werkelijke actieradius van uw elektrische auto? 12 modellen getest

Saferion schreef:

Waar ik vooral op heb gewezen, is dat een elektrische auto veel minder winstgevend is dan zou worden verwacht voor iemand die thuis niet oplaadt … een volle 50 €, dat kostte me diesel voordat de prijzen gek werden … (1,2€/L)
En met 50 euro deed ik 1200 km, niet 400 … Nu kost het me 70 euro …

Ik hoef me niet te haasten om over te stappen op persoonlijke elektriciteit, en ik weet niet eens waar ik mijn auto moet opladen.

Ja, het financiële voordeel is er alleen als je aan huis verstuurt, vandaar dat bijna alle kopers een eigen verkooppunt hebben.
Voor 4 euro per 100 kilometer voor 10 euro per 100 kilometer aan benzine, en meer dan 250 duizend kilometer (bijvoorbeeld) kun je 15.000 euro besparen, wat de meerprijs van het kopen van een auto compenseert.

Sterker nog, met Dacia Spring krijg je uiteindelijk bijna de aankoopprijs van de auto terug

kerlutinoec: Het probleem met dieselauto’s is dat ze in steden verboden zijn, dus wordt verwacht dat ze met voorrang op het platteland worden gebruikt…

Mozaia: Daar heb je nog steeds extreme gevallen… We hebben niet allemaal een konvooi achter onze auto. Het probleem komt ook bij anderen voor.
Ik heb een auto van 60 pk, 5 pk in de auto, ik kan de kansen niet meer aan. Als ik een caravan toevoeg, zelfs in het appartement, zal mijn auto niet bewegen

En 5 mensen in een auto die 2 ton weegt, voeg slechts 200 kg toe, dat is slechts 10% meer. Dus als je 7-8% verliest in de verte, zal het al veel zijn, dus van 400 km ga je naar 370 km.

READ  Eerste veroordeling door Volkswagen in Frankrijk in de zaak Dieselgate