Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is de toename van het elektriciteitsverbruik van huishoudens?

Wat is de toename van het elektriciteitsverbruik van huishoudens?

ChargeGuru, een bedrijf voor laadoplossingen, voerde een onderzoek uit naar de laadgewoonten van bestuurders van elektrische voertuigen en de evolutie van hun energieverbruik thuis. 67 gezinnen die een hebben geïnstalleerd dik hoofd Tussen januari 2020 en augustus 2021 zullen ze hun elektriciteitsverbruiksgegevens delen.

De overgrote meerderheid van de deelnemers (57) heeft thuis een station van 7,4 kW, wat een goed compromis is voor laadoplossingen, waardoor ze ongeveer 40 km autonomie per uur kunnen herwinnen. 8 woningen hebben een installatie van 3,7 kW, wat een zuinigere oplossing is wanneer u weinig rijdt… of wanneer het elektriciteitsverbruik in huis al hoog is.

Want natuurlijk moet er gelet worden op het piekverbruik dat kan worden gegenereerd door het opladen van zijn elektrische auto, om alle onderbrekingen te vermijden waardoor het maximaal verkregen vermogen wordt overschreden. Volgens de analyse van ChargeGuru is er na installatie van het laadstation een stijging van 28% in de waarde van het dagelijkse piekverbruik, variërend van 2,9 tot 3,7 kW.


Lees ook
Wat voor soort elektriciteit ben jij?

Klanten van elektrische voertuigen zijn zich hiervan bewust. 93% van de deelnemers heeft een zwangerschapscontrolesysteem geïnstalleerd. Bovenal zijn chauffeurs gewend om ’s nachts te laden, wanneer de rest van het huis minder verbruikt. In het onderzoek vond ongeveer een derde van de laadsessies plaats tussen 19.00 uur en middernacht, en een derde tussen middernacht en 06.00 uur. Uiteindelijk hoefde slechts 3% van de huishoudens het vermogen van de meter te verhogen.

Een derde van de deelnemers laadt de auto dagelijks thuis op, terwijl de rest dit één tot drie keer per week doet. Welk effect op het elektriciteitsverbruik? Volgens het onderzoek verbruiken deelnemers gemiddeld 50 kWh om hun auto op te laden, dat is ongeveer 300 km. ChargeGuru merkt op dat bij een laadstation van 3,7 kWh 75% van de deelnemers minder dan 40 kWh per week verbruikt. Voor een laadstation van 7,4 kW verbruikt 75% van de respondenten minder dan 60 kWh.

READ  De SNCF beperkt het aantal koffers aan boord van TGV InOui, met boetes van € 50 vanaf september

Wat betreft het totale elektriciteitsverbruik thuis, voor en na de installatie van het station, werd in de studie een gemiddelde stijging van 21% vastgesteld, van 16 kWh naar 19,4 kWh. Logischerwijs stijgt de elektriciteitsrekening voor het huis op een enigszins vergelijkbare manier. Met een gemiddeld verbruik van 51 kWh om een ​​auto op te laden, liggen de kosten van thuis opladen tussen de 30 en 40 euro per maand, afhankelijk van de tarieven die de elektriciteitsleverancier hanteert.