Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is de “Duivelskomeet” die binnenkort aan de hemel zal verschijnen en hoe kunnen we deze waarnemen?

Wat is de “Duivelskomeet” die binnenkort aan de hemel zal verschijnen en hoe kunnen we deze waarnemen?

Basis
Komeet 12P/Pons-Brooks, volgens wetenschappers een van de helderste planeten, zal in het weekend van 22 maart aan de hemel zichtbaar zijn. Met een beetje uitrusting is het, als het weer het toelaat, mogelijk om het in de vroege avond te observeren.

Een zeldzaam astronomisch fenomeen, komeet 12P/Pons-Brooks, ook wel ‘Devil’s Comet’ genoemd, zal naar verwachting vanaf vrijdag 22 maart gedurende ongeveer twee weken zichtbaar zijn aan de nachtelijke hemel. Hier zijn onze tips om het te ontdekken.

Blauwe en groene stip.

Het hemellichaam beweegt zich momenteel richting de zon voordat het op 21 april zijn dichtste punt bij onze ster – het perihelium – bereikt. In de lucht zou het daarom nodig zijn om een Blauwgroene stip in vroeg in de nacht, Tussen 20.00 en 21.30 uurIn de Richting noord/noordwest.

Komeet Pons Brooks nadert de aarde op een afstand van slechts enkele lichtminuten. Hierboven bevindt het Andromedastelsel zich op een afstand van 2,5 miljoen lichtjaar! https://t.co/RWSIC5RQYy

— Eric Lagadic\u2728\ud83c\udf0d (@Eric Lagadic) 17 maart 2024

Vanwege de helderheid zal het object relatief gemakkelijk met het blote oog waar te nemen zijn, hoewel het gemakkelijker te zien is met een verrekijker of een telescoop. Het zal geleidelijk naar het westen verschuiven voordat het uit de lucht van het noordelijk halfrond verdwijnt. In juni zullen alleen inwoners van het zuidelijk halfrond het kunnen zien.

Lees ook:
Komeet 46P/Wirtanen is de bron van een ongekende meteorenregen die dinsdag op aarde kon worden waargenomen.

READ  Het Longuet-Villani-rapport: waarom waterstof geen wonderoplossing is

Het verschijnt elke 71 jaar

Als het weer het toelaat, mag u dit zeldzame fenomeen niet missen: de “Duivelskomeet” Hij zal pas 71 jaar later naar de aarde terugkerenDat wil zeggen, in de zomer van 2095. Deze oorspronkelijke titel gaat terug naar het oorspronkelijke uiterlijk dat de ster in juli 2023 aannam. Afgelopen zomer was de komeet getuige van een explosie, waarbij gassen werden uitgestoten, waardoor de ster een ‘hoorn’ of ‘hoefijzer’ kreeg. Nomerama toont de figuur met lichte randen en een donker centrum. Hoewel deze uitbarstingen nog steeds onverklaard zijn, lijken ze een veel voorkomend verschijnsel te zijn bij deze komeet.