Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is cardiale angiosarcoom, de kanker waaraan Virgil Abloh lijdt?

Duizendjarige ster en koning van luxe streetwear, de Amerikaanse ontwerper Virgil Abloh, maker van de herencollecties van Louis Vuitton, stierf zondag op 41-jarige leeftijd aan een zeldzame en ernstige vorm van kanker, cardiale angiosarcoom.

“Hij heeft ervoor gekozen om zijn strijd in privé te doorstaan ​​sinds hij in 2019 werd gediagnosticeerd” met cardiale angiosarcoom, een zeldzame kwaadaardige tumor in het hart, verklaarde zijn familie in een bericht op het Instagram-account van de ontwerper, en merkte op “veel moeilijke behandelingen”.

Tumoren komen zelden voor in het hart en angiosarcoom is de meest voorkomende vorm van deze orgaanbetrokkenheid. Dit type kanker is echter nog steeds erg moeilijk te behandelen. Een beetje onderzoek is nodig om de oorsprong of behandeling te vinden.

Het hart herstelt geen beschadigd weefsel

volgens’invoegenBehalve chirurgie wanneer de tumor gelokaliseerd is, is er geen consensus over de behandeling van deze chemotherapie-resistente kanker. Bovendien herstelt het hart, in tegenstelling tot andere organen, geen weefsel dat door tumoren is beschadigd.

Een verklaring voor dit fenomeen werd gegeven door een studie gepubliceerd door Vertrouw op Mu Science. Volgens haar stoppen de cellen die het hart vormen, de hartspiercellen, in een vroeg stadium met vermenigvuldigen. Hoewel dit het orgaan resistenter maakt tegen het ontstaan ​​van kankergezwellen, voorkomt het ook dat de hartspiercellen “beschadigde cellen reproduceren en repareren”.

De eerste grote zwarte ontwerper erkend in de mode-arena, toegewijd aan het benadrukken van Afro-Amerikaanse culturen, Virgil Abloh Hij was het slachtoffer van deze zeldzame en zeer agressieve kanker.

In 2018 bereikte de beroemde ontwerper een van de meest begeerde posities in de mode- en luxesector, binnen het toonaangevende merk LVMH, nummer één in de wereld van luxe.

READ  Arnaud Montebourg papa: een partnerportret van zijn dochters Adèle, 19, en Jeanne, 6