Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat als Enedis de warmwatertank afsluit (dankzij Linky)?

Wat als Enedis de warmwatertank afsluit (dankzij Linky)?

Vanaf 15 oktober kan Enedis het puin op afstand ruimen en je merkt het waarschijnlijk niet eens. uitleg.

Om stroomuitval deze winter te voorkomen, zoekt de overheid naar alle middelen om de beroemde piek van het verbruik te verminderen: op deze momenten van de dag waarop de Fransen het meest waarschijnlijk elektrische panelen, televisies, lichten, verwarmingen aanzetten …

Een van de belangrijkste consumptiepieken van de dag is tussen 12.00 en 14.00 uur, tijdens de lunch. Om geld te besparen hebben RTE en de overheid Enedis gevraagd om een ​​aangesloten Linky-meter te gebruiken om op dit moment zoveel mogelijk warmwatertanks van het netwerk te “ontkoppelen”, zoals is gesignaleerd. UFC – wat te kiezen.

Van 15 oktober tot 15 april zullen klanten die profiteren van piek-/daltarieven uiteraard hun achterstand alleen ’s nachts aan het werk zien, en meer overdag.

Deze tijdelijke opschorting “geeft het equivalent van 2,5 gigawatt om 12:30 uur en 1 gigawatt om 13:00 uur”, legt Enedis uit.

• Wie is betrokken?

De uitvoering van dit milieu-initiatief betreft 4,3 miljoen klanten in Frankrijk. Hangt af van de linky-teller. Het gaat om particuliere klanten, professionelen en gemeenten die een stroom kleiner dan of gelijk aan 36 kVA hebben afgesloten en die bij hun elektriciteitsleverancier hebben gekozen voor een “piek/dal”-abonnement. Ze profiteren dan van 8 daluren en een volle 16 uur per dag, tegen wisselende tarieven (interessanter in de daluren). De 8 daluren zijn enkel geconcentreerd in de nachturen tussen 20u en 8u voor bijna 60% van de klanten of verdeeld tussen 12u en 17u enerzijds en 20u en 8u anderzijds voor ongeveer 40 % van de klanten.

READ  We kennen de vier nieuwe zomerbestemmingen die vertrekken vanaf Nice Airport

Zo zijn de 4,3 miljoen klanten in Frankrijk die profiteren van de piekuren tussen 12.00 uur en 14.00 uur en die hun boiler tijdens deze uren opladen, rechtstreeks betrokken.

• Wat verandert dit voor mijn boiler?

Als het aggregaat was geprogrammeerd om ’s nachts op te warmen, zou dat niets veranderen. Als je hem zo programmeert dat hij ook overdag, tijdens de beroemde middagspits, opwarmt, zal hij automatisch “loskoppelen” zonder dat je iets hoeft te doen.

Linky kan niet detecteren wat voor apparaat er in huis actief is: het is voor hem onmogelijk om een ​​tv of een computer te onderscheiden. Maar het kan het “automatische schakelsignaal voor gecontroleerd elektrisch gebruik” uitschakelen, legt Enedis uit. In feite waterverwarmers.

Voor de meeste klanten zal het meten volledig pijnloos zijn, behalve natuurlijk als ze midden op de dag veel warm water verbruiken.

• Verandert dit de daluren?

Behalve de boiler verandert er niets. Maak je gebruik van de spitsuren op je contract om 12.00 uur en 14.00 uur, dan is dit altijd het geval. Als je op deze tijden de tv of verwarming aanzet, worden de kosten normaal in rekening gebracht.

Anne Cattell Musset en Oliver Scheburtich