Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Was Voyager 1 verloren in de ruimte?

De Voyager 1-sonde, gelanceerd in 1977, baant zich onvermoeibaar een weg door de uitgestrekte interstellaire ruimte. Op de een of andere manier bleef het gegevens terugsturen naar de aarde, maar recente leveringen zijn inconsistent.

Wat zie je Voyager 1? De sonde, meer dan 23,335 miljard kilometer van de aarde, blijft zijn indrukken van de interstellaire ruimte naar NASA sturen (informatie die 21 uur nodig heeft om ons te bereiken). Maar telemetriegegevens van het apparaat lijken inconsistent, volgens het Amerikaanse ruimteagentschap.

Met een dappere sonde is niets onmogelijk

Het ruimtevaartuig is ongeveer 45 jaar oud Herinnert zich Susan Dodd, Voyager 1-projectmanager, Het gaat veel verder dan wat de missie had gedacht Bovenal, legt ze uit, is de zeer radioactieve omgeving waarin de sonde wordt ondergedompeld anders dan alles wat ooit in een ruimtevaartuig is gezien.Dit stelt NASA-ingenieurs voor grote uitdagingen.

Deze gegevens komen niet overeen met de omstandigheden en locatie van Voyager 1. NASA-teams krabben zich achter de oren en zoeken naar een verklaring. ” Ik denk dat er een manier is om dit probleem op te lossen Susan Dodd voegt eraan toe. Is dit een probleem met de systemen aan boord van de telemetriesonde of met de andere componenten? Het moet worden gespecificeerd.

Het is echter mogelijk dat de bron van deze nietszeggende gegevens niet wordt vastgesteld, in welk geval de specialisten van het Amerikaanse agentschap ermee zullen moeten leven. Het goede nieuws is dat het probleem niet ligt bij de wetenschappelijke instrumenten van de sonde, die ondanks zijn leeftijd goed blijven functioneren. Voyager 1 moet na 2025 blijven werken.

READ  Het is officieel, roodharigen voelen pijn anders dan anderen

Onlangs stuurde het ruimtevaartuig informatie terug die fluctuaties in het plasma van de interstellaire ruimte aan het licht bracht. Gegevens die NASA niet had verwacht te verzamelen en die de vitaliteit van de sonde bewijzen, maken deel uit van de verkenning van de laatste grens.