Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De eerste twee contactgevallen werden gevaccineerd in Frankrijk

De eerste twee personen, die geacht worden risicovol contact te hebben gehad met een patiënt apenpokken, werden ze vrijdag gevaccineerd in Parijs, in het Bichat-ziekenhuis, hoorden we van het directoraat-generaal Volksgezondheid. En op basis van het advies van de Supreme Health Authority dat dinsdag werd uitgegeven: “Het is een vaccinatie Zeer gericht dat wordt aangeboden aan mensen met een contact dat als risicovol wordt beschouwd’, werd opgemerkt.

De eerste persoon die werd gevaccineerd, een man van in de dertig die in Parijs woonde en niet bij naam wilde worden genoemd, vertelde AFP dat hij op 20 mei contact had gehad met de eerste bevestigde patiënt in Frankrijk. Ik zag hem op 14 mei ’s middags in een appartement in Parijs. ik had niets seksuele relatie Met deze persoon, maar ik heb langdurig (fysiek) contact met deze persoon, gedurende drie uur, op dezelfde plek. “Mijn zaak werd besproken omdat ik niet werd blootgesteld door seksuele relaties, wat me geen rode maar een sinaasappel maakt”, legde hij uit.

Vaccinatie ‘idealiter binnen vier dagen na risicovol contact’ geven

Frankrijk heeft momenteel zeven “bevestigde” gevallen van apenpokken, zei de nieuwe minister van Volksgezondheid Brigitte Bourguignon woensdag, eraan toevoegend dat het land Een essentiële voorraad pokkenvaccin Om gevallen van contacten te vaccineren.

De incubatietijd voor monkeypox is vaak 6-16 dagen, wat kan variëren van 5 tot 21 dagen. De HAS beveelt aan dat het vaccin wordt toegediend “idealiter binnen vier dagen na het risicovolle contact en maximaal 14 dagen later volgens een schema van twee doses (of drie doses bij immuungecompromitteerde personen), met een tussenpoos van 28 dagen.”

READ  Des fuites colossales de méthane d'origine industriële détectées depuis l'espace

Apenpokken, waarvan verschillende gevallen zijn ontdekt in Europa en Noord-Amerika, is een zeldzame ziekte die zijn oorsprong vindt in Afrika en die over het algemeen spontaan wordt behandeld. Bij de huidige stand van de kennis vereist overdracht van mens op mens nauw en langdurig contact tussen twee mensen, en wordt voornamelijk veroorzaakt door speeksel of pus van huidlaesies die tijdens infectie zijn gevormd.