Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wanneer en hoe kijk je naar Super Thunder Moon in Frankrijk?

Je zult omhoog moeten kijken om de gigantische maan te ontdekken, groter en 16% helderder meestal. Dit fenomeen, dat zich dit jaar voor de derde keer herhaalt, zal zichtbaar worden Woensdag 13 juli om 22.00 uur tot donderdag 14 juli om 04.52 uur. Het wordt verkregen wanneer het baanpunt van de maan het dichtst bij de blauwe planeet ligt in zijn elliptische baan.

De afstand tussen de blauwe planeet en de maan Hij schommelt tussen 356.410 en 406.740 kilometer. Om een ​​”supermaan” te laten bestaan, moet de afstand van de ster ten tijde van de volle maan tussen dit dichtstbijzijnde punt en ongeveer 358.000 km zijn. De gigantische maan, genaamd “Berige-Syzygya”, zal op woensdagavond zijn Slechts 357.264 km van de aarde.

Om het te observeren, moet je wachten op de zonsondergang. De weersomstandigheden beloven perfect te zijn, maar je zult nog meer van de details genieten als je je eigen auto meeneemt verrekijker of telescoop. Het is ook mogelijk om naar een club van de Franse Federatie te gaanastronomie (AFA), geadviseerd TF1.

Wanneer de supermaan in juli optreedt, wordt het een “supergraanmaan” of “Super Donder Maan”Juli was een van de meest stormachtige maanden op het noordelijk halfrond. De volgende en laatste supermaan van 2022 zal plaatsvinden op 11 augustus.

Redactie aan te bevelen

Nieuws van de RTL-redactie in je mailbox.

Schrijf je dankzij je RTL-account in op de RTL-nieuwsbrief om dagelijks al het nieuws te volgen