Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street-winsten verdampen na Fed-aankondigingen – 26/01/2022 om 22:58′

Winst op Wall Street verdampt na Fed-aankondigingen

Winst op Wall Street verdampt na Fed-aankondigingen

Door Stephen Kolb

NEW YORK (Reuters) – De New York Stock Exchange eindigde woensdag in een gemengde volgorde, waarbij de S&P-500 en de Dow Jones in het rood sloten, na een verrassende dip na aanvankelijke winsten na de verklaring van de Amerikaanse Federal Reserve aan het einde van haar langlopende monetairbeleidsvergadering.Twee dagen.

De Dow Jones Industrial Average daalde 0,38% of 129,64 punten tot 34.168,09 punten.

De Standard & Poor’s 500 Index daalde 6,52 punten, of 0,15 procent, tot 4.349,93 punten.

De Nasdaq Composite Index steeg op zijn beurt 2,82 punten (0,02%) tot 13.542,12 punten.

Terwijl ze vooruitgingen in de nasleep van de aankondiging van de Federal Reserve om de belangrijkste rentetarieven tussen 0 en 0,25% te houden, zagen de belangrijkste indices van Wall Street deze winsten snel verdampen bij de lezing. Uit de verklaring van de Amerikaanse centrale bank, die waarschuwt dat ze “binnenkort” zou kunnen beginnen met het verhogen van de rente om de inflatie te bestrijden.

De aandelen daalden in de marge van de persconferentie van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, waar hij waarschuwde dat de inflatie voor een langere periode boven de doelstelling van de centrale bank zou kunnen blijven en dat de problemen in de toeleveringsketens groter waren dan eerder werd verwacht.

Toen verslaggevers Powell vroegen of de Fed overwoog de rente te verhogen tijdens elk van haar vergaderingen, die dit jaar met meer dan vier zullen worden verhoogd, zei hij dat niet, omdat hij suggereerde dat de Fed de rente veel sneller zou kunnen verhogen dan eerder werd gedacht. ”, zegt Chris Zacarelli, chief investment officer bij Alliance of Independent Advisors in Charlotte, North Carolina.

READ  In Mayotte wordt kraanwater niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 4 jaar vanwege een teveel aan mangaan

Met het winstseizoen in volle gang, met vijf S&P-500-bedrijven die winsten rapporteren, overtreft 81% van die bedrijven de verwachtingen, volgens gegevens van Refinitiv.

Bijna alle belangrijke sectoren van de S&P-500 eindigden het grootste deel van de sessie in het groen, met uitzondering van alleen de technologie- en financiële sectoren.

In termen van waarde stegen Microsoft-aandelen met 2,8% de dag nadat het hoger dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde na de prestaties van zijn ‘cloud’-divisie.

Boeing-aandelen daalden met 4,8% na melding van een vergoeding van $ 3,5 miljard in het vierde kwartaal als gevolg van langer dan verwachte leveringsvertragingen voor zijn 787 Dreamliner-jet.

Tesla maakte zijn resultaten bekend na de shutdown.

* Herinnering aan de cursus in Europa: [.EUFR]

* Volgt op donderdag:

(Franse versie door Jean Terzian)