Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street sloot lager, vervoerders belasten de S & P-500

Wall Street eindigt

Wall Street eindigt

Par echo wang

NEW YORK (Reuters) – De New York Stock Exchange sloot dinsdag lager, omdat dalende telecomsectorwaarden het onmogelijk maakten om beter dan verwachte kwartaalresultaten van retailreuzen, waaronder Walmart en Home Depot, te publiceren.

De Dow Jones verloor 0,78%, of 267,13 punten, tot 34.060,66 punten.

De grootste S & P-500-index verloor 35,55 punten, of 0,85%, tot 4.127,74 punten.

De Nasdaq Composite Index daalde 75,41 punten (0,56%) tot 13.303,64 punten.

AT&T bleef dalen en woog zwaar op de S & P-500, nadat het maandag zijn dividendverlaging had aangekondigd als gevolg van de Discovery-deal met zijn mediabedrijven.

Ook de operators van T-Mobile en Verizon zijn gedaald.

Aan het begin van de sessie werden de drie belangrijkste Wall Street-indices aangedreven door de aankondiging van Walmart van een stijging van de jaarlijkse winstprognose en de publicatie van de kwartaalresultaten van Home Depot boven de verwachtingen.

“Dit symboliseert de kracht van de particuliere sector en de consumenten. De publicatie door Walmart en Home Depot van duizelingwekkende verkoopcijfers betekent dat consumenten al hebben gereageerd door te besteden aan directe hulp, hun toevlucht te nemen tot e-commerce. Evenals teruggaan naar winkels., “Merk op Ross Mayfield, strateeg. In Baird in Louisville, Kentucky.”

Ondanks de resultaten zag het Home Depot een lichte daling van zijn voorraad, gewogen door een gebrek aan sterke verwachtingen en gegevens over de vastgoedmarkt.

Gegevens die dinsdag zijn vrijgegeven, toonden aan dat Amerikaanse primaire huizen in april meer dan verwacht zijn gedaald, mogelijk als gevolg van hogere materiaalprijzen.

Wall Street is de afgelopen dagen volatiel geweest, omdat beleggers vreesden voor een mogelijke wijziging in het monetair beleid door de Federal Reserve Board te midden van de stijgende inflatie.

READ  Dalende export dreigt het land in een recessie te storten

(Franse versie, Jean Terzian)