Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom werd Nederland uitgesloten?  Wij hebben eindelijk het antwoord!

Waarom werd Nederland uitgesloten? Wij hebben eindelijk het antwoord!

Alma Bengtsson / EBU

Fotocredits: Alma Bengtsson / EBUTEarthquake op Eurovisie. Zaterdag om 12.17 uur, enkele uren voor de finale van het concours, zei zanger Joost Klein, die Nederland vertegenwoordigde, Hij werd gediskwalificeerd voor de competitie. De Nederlandse artiest is favoriet in zijn nummer “Europa”, een gekke Eurodance-titel die erg populair is onder fans van de competitie en die onder bookmakers naar de tweede plaats is gestegen. Wat is er gebeurd ? In een verklaring maakte de European Broadcasting Union (EBU) een “incident” bekend waarbij Joost Klein en “een vrouwelijk lid van het productieteam” betrokken waren, dat plaatsvond na zijn optreden tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival donderdagavond. Na tussenkomst van de Zweedse politie nam de toernooiorganisator het drastische besluit om de deelnemer te diskwalificeren. “In tegenstelling tot sommige beweringen in de media en speculaties op sociale netwerken, willen we erop wijzen dat bij dit incident geen andere artiest of lid van de delegatie betrokken is”, werd er specifiek op gewezen in reactie op geruchten uit de wandelgangen. Een ruzie met De Israëlische delegatie, wier deelname grote verwarring veroorzaakte Dit jaar.

Een “ongelijk” resultaat voor het land

Deelnemen aan het Eurovisie Songfestival was een echte teleurstelling voor de Nederlandse artiest, wiens kinderdroom het was. Joost Klein bekeek alle versies samen met zijn ouders voordat ze plotseling verdwenen, en hij droeg zijn lied aan hen op.

Klik hier om meer te zien

Lees verder:

Songfestival: Ségolène Royal verovert Eurovisie!
Songfestival: De mislukte kandidaat swingt!
Songfestival: historisch publieksrecord!