Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom verloopt de terugroepactie niet met de verwachte snelheid?

Met meer dan 75% van de totale bevolking voeden Achteruit
coronavirusFrankrijk kan er trots op zijn een van de beste Europese studenten te zijn. Twee maanden nadat de terugroepactie was gelanceerd,
Minder dan 20% van de Fransen die in aanmerking kwamen voor de derde dosis kregen hun injectie.

En de tijd dringt. In het licht van de hervatting van de epidemieDe kwestie van vaccinatie is cruciaal. Zozeer zelfs dat dezelfde premier, Jean Castex-Vess, vrijdag in Montpellier erop aandrong:
De Fransen tot “algemene mobilisatie rond vaccinatie”.Hij riep de betrokkenen op om “hun toevlucht te nemen tot de derde dosis”. Maar waarom heeft de afzettingscampagne moeite om op gang te komen?

zes maanden

Hoewel de loterijcampagne nu al acht weken loopt, Slechts 3,2 miljoen Fransen van de 6,8 komen in aanmerking voor de derde dosis – De 65-plussers, mensen met een verhoogd risico, zoals zwaarlijvigheid of diabetici, immuungecompromitteerde mensen en hun omgeving en verplegend personeel – die de injecties kregen, of 43% van hen, volgens cijfers van Public Health France, gepubliceerd op donderdag. De kloof tussen de verschillende categorieën van in aanmerking komende patiënten wordt groter. Op 2 november had 74% van de verpleeghuisbewoners hun boosterdosis gekregen, vergeleken met 69% van de thuiswonende 65-plussers en slechts 19% van de met comorbiditeiten jonger dan 65 jaar.

Een van de voorwaarden onmisbare voorwaarde Wat betreft de boosterdosis, het is tijd om het op te merken tussen injecties. In feite moeten in aanmerking komende personen zes maanden wachten tussen de tweede en derde dosis, behalve in bepaalde gevallen, zoals mensen die immuungecompromitteerd zijn, patiënten die een enkele dosis Janssen-vaccin hebben gekregen of degenen die slechts één dosis hebben ingenomen omdat ze het coronavirus hebben opgelopen. Vanaf 1 november kwamen alleen mensen die de tweede injectie op of voor 1 mei 2021 kregen, in aanmerking voor de boosterdosis.

READ  Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is er een "mogelijk" verband tussen hartproblemen en sommige vaccins

Maar er moet aan worden herinnerd dat vaccinatie in die tijd niet voor alle massa’s beschikbaar was en dat de campagne moeite had om zijn tempo te vinden. Bovendien zou op die datum slechts 37% van de 65-plussers, of 5 miljoen mensen, volledig worden gevaccineerd. “Een 65-plusser die in juli is gevaccineerd, komt nog niet in aanmerking voor de derde dosis. Michael Rushoy, huisarts, onderzoeker epidemiologie en lid van de groep On the Side of Science, legt met 20 minuten.

De hervatting van de epidemie, nog niet in ieders gedachten

De vervuiling neemt overal in Europa, vooral in Frankrijk, zo sterk toe Dat Emmanuel Macron over deze kwestie moet praten Dinsdagavond. Sommige Fransen worstelen echter om de hervatting van de pandemie echt te realiseren. Voor gevaccineerde mensen, die naar restaurants kunnen gaan, in een nachtclub kunnen dansen, naar het voetbalveld kunnen gaan of reizen, is het niet altijd gemakkelijk om de zekere aantrekkingskracht van de verspreiding van het virus te zien.

“Een groot deel van de ouderen of risicopatiënten heeft al hun derde dosis ingenomen, maar anderen wachten nog”, legt Jacques Battistoni, voorzitter van de huisartsenvakbond MG France, uit aan onze Franceinfo-collega’s. Op dit moment hebben ze de booster niet veel nodig. Ze wachten op de dag dat er een grote piek in vervuiling zal zijn, een hoger besmettingspercentage, en op dat moment zullen ze snel terugkomen.”

Voor Michael Rushoy zouden nieuwe maatregelen, zoals het terugbrengen van het masker naar school, de terugnamecampagne opnieuw kunnen lanceren: “Aan het einde van de zomer was er een soort ‘epidemic-over’-effect.” hun derde dosis.

READ  Een mooie week voor een turbulent weekend

slechte communicatie

Terwijl sommigen het moeilijk vinden om waar te nemen Tellen Door de epidemie – en dus de noodzaak om een ​​boosterdosis te krijgen – weten anderen niet per se dat ze in aanmerking komen. Mensen vragen zich af of ze de derde dosis moeten nemen. Maar ze vragen zich ook af wat de tijd is tussen de tweede en derde dosis. Ze herinnerden en begrepen niet noodzakelijk het verhaal van de zes maanden. Voor Michael Rushoy was het bereik van de sociale zekerheid niet op peil. Begin september stuurde Amelie een brief naar alle 65-plussers om hen te vertellen dat ze in aanmerking kwamen voor de booster-injectie. Maar de sociale zekerheid heeft ze niet verteld wanneer, het hangt af van de tweede dosis, of waar, aangezien de vaccinatiecentra zijn gesloten”, stoort de behandelaar.

Volgens onze collega’s van Franceinfo test de sociale zekerheid momenteel een lijst met behandelaars voor hun patiënten met een voorgeschiedenis van vaccinatie en een voorgeschiedenis van herhalingsdosis. “Maar goed”, zegt Michel Rochoy, ook al kwam deze lijst te laat. “Het is beter dan niets, maar het is lang geleden dat we het hadden moeten hebben, en het had in april moeten zijn. De arts concludeert dat de sociale zekerheid een grote rol speelt en dat hoeft niet per se.