Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

waarom maakt het uit.  Emulgatoren opgelet: dit zijn additieven die voorkomen in sterk bewerkte producten

waarom maakt het uit. Emulgatoren opgelet: dit zijn additieven die voorkomen in sterk bewerkte producten

Na drie jaar van waarschuwing dat voedselemulgatoren in opkomst zijn risico op darminfectiesik’Inserem Donderdag maakten ze bekend dat ze ook het risico op hart- en vaatziekten zouden verhogen, in een onderzoek van verschillende Franse onderzoekers (Inserm, Enray…) en donderdag gepubliceerd. In de Brits medisch tijdschrift.

Wat zijn emulgatoren?

Emulgatoren behoren tot de meest gebruikte additieven in industriële voedingsmiddelen en worden toegevoegd om de textuur en romigheid te verbeteren door water aan vet te binden. Het wordt aangetroffen in sommige gebakjes, cakes, industriële zoetigheden, ijs, chocoladerepen, industrieel brood, margarine, kant-en-klaarmaaltijden, enz. Over het algemeen worden levensmiddelenadditieven in de ingrediëntenlijst geïdentificeerd met een Europese gestandaardiseerde code, bestaande uit de letter “E”, gevolgd door een nummer waarmee de categorie gemakkelijk kan worden geïdentificeerd. Bijvoorbeeld E100 voor kleurstoffen, E200 voor conserveermiddelen, E400 voor emulgatoren en verdikkingsmiddelen.

Wat zijn de conclusies van het onderzoek?

De Franse experts baseerden hun conclusies op een analyse van gegevens van 95.442 Franse volwassenen, met een gemiddelde leeftijd van 43 jaar, waaronder 79% van de vrouwen, zonder voorgeschiedenis van hart- en vaatziekten. als onderdeel van het apparaat NutriNet Gezondheid.

Na een gemiddelde follow-up van zeven jaar ontdekten de wetenschappers dat een hogere inname van totale cellulose (voedseladditief overeenkomend met de codes E460 tot E468) geassocieerd was met een hoger risico op hart- en vaatziekten. de inname van E460 (cellulose, microkristallijne, poedervormige cellulose) en E466 (carboxymethylcellulose).’ ‘Hoewel deze resultaten in andere onderzoeken over de hele wereld zullen worden herhaald, bieden ze belangrijke nieuwe inzichten in het debat over het opnieuw evalueren van regelgeving rond de gebruik van additieven in de voedingsindustrie, om consumenten beter te beschermen. Mathilde Touvier van Inserm en Bernard Srour Enray, hoofdauteurs van het rapport, leggen uit.

READ  Het eerste wiskundemuseum wordt geopend in Parijs

Welke producten bevatten het?

“Het zijn industriële cakes en koekjes, ultrabewerkte groenten- en fruitproducten, margarine-achtige vetten, dessertcrèmes, industriële bolognesesauzen, fruitstropen…” zegt Bernard Srour. TF1.

BFM-TV Specificeert dat emulgatoren ook aanwezig zijn, met name in verschillende verwijzingen naar zuivelproducten: parmezaanse kaas, vloeibare room, boter, eiwityoghurt met E466. Deze additieven zijn ook te vinden in suikervrije sappen, tortilla’s, instantnoedels of Meneer Freeze Frambozensmaak, met name (…)” of “Milano-schnitzels”. GalliëVeel verwijzingen naar gegrild vlees en zelfs gefrituurde inktvis”, sommen onze collega’s op.

Wat zijn de gevolgen voor de gezondheid?

Nationaal Agentschap voor Voedselveiligheid (Nationaal Agentschap voor Voedselveiligheid)handvatten) gaf hij in 2019 echter aan dat het additief “alleen is toegestaan ​​(…) als het in de gebruikte doseringen geen risico voor de consument oplevert”. Begrijp dat het vooral noodzakelijk is om overmatige bijwerkingen te voorkomen die bij 15 gram per dag optreden. Volgens een WHO-circulaire van eind 2019, aangehaald door de WereldgezondheidsorganisatieUFC wat te kiezenGemiddeld eten we 11,3 gram additieven per dag. We zijn dus nog ver verwijderd van de drempel die niet mag worden overschreden. De 5% van de Fransen die ultrabewerkt voedsel consumeert, krijgt echter gemiddeld 25 gram per dag binnen.