Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom koningin Elizabeth haar nieuwe premier ontvangt in Balmoral Castle in Schotland – Avondeditie West-Frankrijk

Waarom koningin Elizabeth haar nieuwe premier ontvangt in Balmoral Castle in Schotland – Avondeditie West-Frankrijk

Geschreven door Nicholas Hasson-Fawer

De voormalige Britse premier Boris Johnson bracht op dinsdag 6 september 2022 een bezoek aan Balmoral Castle in Schotland, de zomerresidentie van Elizabeth II, om zijn ontslag formeel aan de koningin te overhandigen. Ook daar ontving de koning Liz Truss, de nieuwe premier, om haar te vragen een regering te vormen. Hier is alles wat u moet weten over het beroemde eigendom van Hare Majesteit.

(Kaart: West-Frankrijk)

Het grote kasteel vol torens wordt gedomineerd door een imposante pier die uitkijkt op een enorme tuin. Beboste heuvels in het noordoostenSchotland op de achtergrond stijgen. Dit decor komt uit Balmoral Castle, de zomerresidentie van koningin Elizabeth II. Boris Johnsonvertrekkende premier, Ging naar site dinsdag 6 september 2022zijn ontslag aan de koning voor te leggen. Toen zou ze het nieuwe hoofd van de Britse regering ontvangen, Les TrussHem vragen een regering te vormen. Ten eerste: de veertien premiers die tot nu toe onder Elizabeth II hebben gediend, zijn benoemd Londenhoofdletter, geeft aan BBCBritse omroep. Maar de 96-jarige koningin heeft mobiliteitsproblemen en zal haar beroemde Schotse residentie niet verlaten.

“Een toevluchtsoord voor de koninklijke familie”

9 september 1960. Koningin Elizabeth II in Balmoral met prins Philip en drie van hun vier kinderen prins Charles, prinses Anne en prins Andrew. (Fotobestand: AFP)

Balmoral is sinds 1852 eigendom van de Britse koninklijke familie. Dat jaar verwierf prins Albert, de echtgenoot van koningin Victoria, het pand. daar “klein” De encyclopedie zegt: Brittannia . Maar de prins besloot een nieuwe residentie te bouwen: het huis waarin de koningin vandaag de zomer doorbrengt. Het werk werd voltooid in 1856 en het oude landgoed werd gesloopt.

Toen de koningin in 1901 stierf, Het kasteel is nog steeds in het bezit van de koninklijke familie, en gaat door verschillende opvolgingen, tot aan koningin Elizabeth II. Tegenwoordig is Balmoral de plek waar de koningin de zomer doorbrengt, wat volgens het Amerikaanse tijdschrift haar favoriete verblijfplaats is Stad en land .

READ  Britse kranten beschuldigd van vrouwenhaat

Het is niet alleen een kasteel: het is ook een enorm landgoed van meer dan 20.000 hectare, Tweemaal de oppervlakte van de cirkel van Parijs ! Hier is er landbouwgrond, moerassig land vol met korhoenders, Schotse auerhoen, kuddes pony’s, runderen of herten … Het wordt aangegeven Guinness Book of Records Het is het grootste bewoonde gebied rond een kasteel ter wereld.

Traditioneel brengt Elizabeth II de zomer daar door, bij wat? Een toevluchtsoord voor de koninklijke familie, volgens de woorden BBC.

“Volgens mij is oma hier gelukkig”

Balmoral Castle 30 maart 2022 (Foto: Andrew Milligan/Pool/AFP)

“Volgens mij is oma hier gelukkig”, Prinses Eugenie, een van de kleindochters van de koningin, zei in 2016 in commentaren die door de krant The Daily werden gerapporteerd telegraaf . En de “Je wilt tussen augustus en oktober nergens anders zijn”, Volgens journalist Camilla Tominay.

Maar Balmoral is niet alleen een vakantieplek. Het is ook de traditionele plaats van de koningin ‘Ik heb de premiers echt leren kennen’ Tijdens de weekenden die je samen doorbrengt, wijst hij nog steeds telegraaf. Niet alle regeringsleiders genoten van deze bezoeken aan Schotland.

Margaret Thatcher, conservatieve premier van 1979 tot 1990, vergeleek woonplaats met familie “vagevuur”Volgens wat de krant berichtte over de biografie van de koningin, Ben Bimlot Wachter . die definieert: « Herfstweekend in de Hooglanden [les hautes terres du nord du territoire, NdlR] Schotland is een niet-onderhandelbare benoeming op de politieke agenda van de premier. »

Volgens het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair Koningin A zal slagen “De Balmoral-test”Waardoor de koning zou kunnen bepalen of deze vooraanstaande gasten, die net als anderen politici zijn, “In staat om zich aan te passen aan zijn koninklijke en informele Schotse routine”. Een test gebaseerd op verschillende afleveringen van de serie de kroon op Netflix, met specifiek prinses Diana of Margaret Thatcher…

READ  Twee F-16's achtervolgden een neergestort vliegtuig