Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom je de snooze-functie van je wekker moet uitschakelen

Waarom je de snooze-functie van je wekker moet uitschakelen

In een recent onderzoek raden wetenschappers aan om niet te slapen met het risico de gezondheid van je hart en zenuwstelsel te schaden. uitleg.

Nog vijf minuten. Als de wekker gaat, is de verleiding vaak te groot om hem een ​​paar minuten uit te stellen. een functie die eraan is gewijd; snooze-knop (het zal worden vertaald door “roupillon” in het Frans).

Deze reflex zal echter niet echt gunstig zijn voor de gezondheid. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Onderzoekers van de Universiteit van Notre Dame In Indiana (VS) zal het nodig zijn om van deze (slechte) gewoonte af te komen die door 57% van de deelnemers aan het onderzoek wordt gedeeld. De resultaten zijn gepubliceerd in Wetenschappelijk tijdschrift slapen Ik raad aan om zo min mogelijk te slapen. “Veel mensen worden slaperig omdat veel mensen chronisch moe zijn. Als slechts één op de drie mensen goed slaapt, betekent dat dat velen van ons zich tot de Notre Dame wenden”, zegt Stephen Mattingley, hoofdauteur van de studie die het onderzoek uitvoerde. onderzoek toen hij postdoctoraal onderzoeker was aan de Notre Dame naar andere manieren om vermoeidheid te beheersen.

Lees ook Waarom wordt slapen moeilijker met de leeftijd?

aanval op het lichaam

Neurowetenschapper Matthew Walker citeerde verschillende Britse media en waarschuwde voor de schadelijke effecten van deze “snooze” -functie. In feite veroorzaakt het herhaaldelijk indrukken van deze knop een “cardiovasculaire aanval” op het lichaam en beschadigt het zenuwstelsel. Elk ruw ontwaken wanneer de bel gaat, is een schok. Om zichzelf te verdedigen, scheidt het lichaam daarom een ​​dosis cortisol af. De studie omvatte 450 volwassenen met betaalde banen […]

READ  Onze hersenen worden steeds groter

Lees verder

Video – Gezondheidsboek – Dr. Christian Reccia: “Wees voorzichtig, slecht slapen en niet wetende dat het erg gevaarlijk is voor je gezondheid”